13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialDeputatul Rizea, cercetat pentru corupție, a renunțat la candidatura pentru Primăria Sectorului...

Deputatul Rizea, cercetat pentru corupție, a renunțat la candidatura pentru Primăria Sectorului 5

Deputatul PSD Cristian Rizea a anunțat, vineri, că nu va mai candida la Primăria Sectorului 5, potrivit AgerpresRizea a făcut declarațiile la ieșirea de la Parlament, unde a mers, vineri, pentru a își studia dosarul în care procurorii anticorupție îl acuză de trafic de influență, spălare de bani în formă continuată și influențarea declarațiilor.

“Le voi solicita tuturor colegilor mei, indiferent de partid, îi invit pe toţi să studieze dosarul şi să aprecieze cu echilibru şi obiectivitate, asta le doresc să voteze. Vreau să le transmit celor care m-au vrut în această poziţie sau pe care i-am deranjat că nu voi mai candida la sectorul 5 şi, e o întrebare retorică, nu ştiu de ce în 7 ani de zile nu am putut să fiu chemat măcar o singură dată de când există această presupusă faptă (la DNA – n.r.) din 2009 şi doar acum, înainte cu două luni de alegeri”, a spus Rizea la Palatul Parlamentului. 

Potrivit procurorilor DNA, în 2 decembrie 2009, potrivit unei înțelegeri anterioare, Rizea a primit suma de 200.000 de euro de la un om de afaceri cu cetățenie americană, Colțea Lucian, iar la câteva zile, la data de 6 decembrie2009, a primit suma de 100.000 euro – în total 300.000 euro – pentru ca în schimb să intervină la nivelul a două autorități, Regia Autonomă – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) și primăria comunei Chiajna, astfel încât Colțea Lucian să beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat într-o zonă rezidențială din municipiul București, respectiv să obțină dreptul de proprietate asupra unui alt teren aflat în litigiu cu primăria comunei Chiajna.

Citește și: Deputatul Cristian Rizea a ajuns la Parlament pentru a-şi studia dosarul

Astfel, „pentru a disimula” proveniența banilor, au fost întocmite patru contracte de împrumut false, cu caracter fictiv, mai spun procurorii.

În cursul lunii decembrie 2015, pe fondul desfășurării prezentei anchete penale, deputatul i-a abordat pe doi dintre martori și le-a spus să nu relateze adevărul organelor de urmărire penală, promițându-le celor doi că, în perspectiva că va deveni primar al Sectorului 5, le va oferi gratis un spațiu comercial în zona Cotroceni, pentru deschiderea unei noi clinici.

Citește și: Cazul deputatului Cristian Rizea, analizat joi de Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor

 

 

Cele mai citite

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...
Ultima oră
Pe aceeași temă