14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialFonduri pentru victimele incendiului din Colectiv, strânse de Crucea Roșie. Unde puteți...

Fonduri pentru victimele incendiului din Colectiv, strânse de Crucea Roșie. Unde puteți dona

Crucea Roșie Română a lansat o campanie intitulată „Nouă ne pasă. Împreună dăruim speranță!”, dedicată victimelor incendiului din clubul Colectiv, dar şi rudelor acestora şi spitalelor implicate în salvarea răniţilor, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Donațiile se pot realiza online pe site-ul Crucii Roșii Române (www.crucearosie.ro) sau prin transfer bancar la unul dintre conturile deschise de Crucea Roșie Română la BRD, agenția Piața Romană: 

–  RO22BRDE410SV18508914100 EUR

–  RO37BRDE410SV81385954100 USD

–  RO36BRDE410SV29647144100 LEI

Pentru cei care vor să facă donații din străinătate, CODUL SWIFT este: BRDEROBU.

Campania „Nouă ne pasă. Împreună dăruim speranță!” a fost lansată de Crucea Roşie Română, în parteneriat cu ProTV.

În urma incendiului care a izbucnit, vineri, în clubul Colectiv din Capitală, au murit 30 de persoane, iar alte aproximativ 140 de persoane rănite au fost internate în mai multe spitale din București.

În urma tragediei, Guvernul a instituit doliu național pentru zilele de 31 octombrie, 1 noiembrie și 2 noiembrie.

Anchetatorii au început, duminică, la Poliţia Capitalei, audierea unor martori de la incendiu. Procurorul general al României, Tiberiu Nițu, a preluat coordonarea anchetei. Primele acuzații sunt: omor calificat și distrugere calificată.

O echipă medicală din Israel a venit în România ca să vină în ajutorul răniţilor în incendiu, internţi la Spitalul Bagdasar Arseni, dar şi la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Aproximativ 8.000 de oameni de toate vârstele s-au adunat, duminică la prânz, în Piața Universității, pentru a merge împreună până la clubul Colectiv, într-un marș dedicat victimelor incendiului de vineri seară. La clubul Colectiv au fost întâmpinați de alți 3.000 de oameni.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....

Minivacanța de Paște după intrarea în Schengen. Peste 55% dintre români spun că vor călători mai mult în țările din spațiul Schengen de acum...

Românii se pregătesc pentru cea mai lungă minivacanță din acest an, în contextul în care anul acesta cele două sărbători (1 Mai și Paște)...
Ultima oră
Pe aceeași temă