12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialCSM: Judecător piteștean, sancţionat cu tăierea salariului, pentru purtarea sa cu procurorii

CSM: Judecător piteștean, sancţionat cu tăierea salariului, pentru purtarea sa cu procurorii

Judecătorul Dumitru Daniel, de la Judecătoria Piteşti, a fost sancționat cu diminuarea salariului cu 20 la sută, pentru atitudini nedemne faţă de procurorii care intrau în sala de şedinţă, a decis plenul Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), conform Mediafax.

Surse din cadrul CSM au preciza că împotriva judecătorului au fost formulate mai multe plângeri de către procurori, cu privire la modul de soluţionare al dosarelor.

Citește și: Judecător din Oradea, condamnat

Potrivit sesizărilor, judecătorul a citat mai multe unităţi de parchet, chiar dacă acest lucru nu era necesar, nu s-a abţinut de la comentarii şi a dispus acte procedurale, cu toate că nu trebuia să facă acest lucru, au precizat sursele menţionate.

Potrivit unui comunicat de presă al CSM, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva judecătorului Dumitru Dumitru Daniel, de la Judecătoria Piteşti.

Astfel, Secţia pentru judecători a decis aplicarea sancţiunii disciplinare constând în "diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 20% pe o perioadă de 3 luni".

Membrii CSM consideră că judecătorul se face vinovat de "atitudini nedemne în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu faţă de colegi, celălalt personal al instanţei sau al parchetului în care funcţionează, inspectori judiciari, avocaţi, experţi, martori, justiţiabili ori reprezentanţii altor instituţii" şi de "exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă".

Hotărârea pronunţată de Secţia pentru judecători a CSM poate fi atacată cu recurs, în cel mult 15 zile de la comunicare, la completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...
Ultima oră
Pe aceeași temă