12.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialCSM a admis cererea de apărare a imaginii justiției în cazul Bercea

CSM a admis cererea de apărare a imaginii justiției în cazul Bercea

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a admis, miercuri, cererea de apărare a imaginii justiției în general, a reputației profesionale și a imaginii publice a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, și a cererii de apărare a imparțialității procurorilor DNA față de felul în care au fost preluate și comentate afirmațiile lui Sandu Anghel, cunoscut ca Bercea Mondial.

Totodată, CSM a mai decis sesizarea Consiliului Național al Audiovizualului cu privire la modul în care au fost preluate și comentate afirmațiile lui Bercea Mondial, în special la emisiunea 'Sinteza Zilei' de la Antena 3, anunță Agerpres.

Plenul CSM nu a luat o hotărâre în privința sesizării Inspecției Judiciare în cazul dosarelor lui Sandu Anghel de la parchetele din Olt, urmând ca discuțiile să fie reluate.

Judecătorul Horațius Dumbravă, membru al secției de judecători din CSM, a declarat miercuri că este inadmisibil să existe 100 de dosare pe rolul parchetelor din Olt în care s-a decis neînceperea urmăririi penale în cazul lui Bercea Mondial.

"Nu pot să mă gândesc cum s-a ajuns aici. O sută de dosare — așa spune presa — au fost mătrășite de către organele judiciare din Olt la condamnatul Bercea. Noi nu facem nimic? Noi trebuie să vedem dacă este așa. Trebuie să facem mai departe un pas", a spus Dumbravă.

Propunerea a fost făcută în contextul discuțiilor despre afectarea imaginii justiției prin declarațiile lui Bercea Mondial despre comisarul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, și despre președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu.

În urmă cu două săptămâni, Bercea Mondial a fost adus DNA pentru a fi audiat în dosarul în care fiul său l-a acuzat pe Mircea Băsescu de trafic de influență. Din duba care l-a adus de la penitenciar, Bercea Mondial le-a spus jurnaliștilor, prin geamul mașinii, că ar fi dat 2 milioane de euro pentru a fi scăpat de închisoare și că în acest caz ar fi implicate președinta ÎCCJ, Livia Stanciu, și șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă