14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialCSM a suspendat-o din funcție pe judecătoarea Terceanu care a luat mită...

CSM a suspendat-o din funcție pe judecătoarea Terceanu care a luat mită în dosarul Transferurilor

Consiliul Superior al Magistraturii a decis suspendarea din funcție a Geaninei Terceanu, judecător în cadrul Tribunalului Bucureşti. 

Suspendarea din funcție a judecătoarei a fost decisă "ca urmare a dispunerii faţă de aceasta a măsurii arestării preventive" într-un dosarul de corupție.

Măsura arestării preventive a fost dispusă pentru o perioadă de 30 de zile prin încheierea nedefinitivă pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia I Penală la data de 20 noiembrie 2015, la propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie.

Judecătoarea Geanina Terceanu a fost arestată pentru că ar fi primit mită de la frații Becali pentru a da o sentință favorabilă în dosarul Transferurilor. Șpaga a fost dată în multe tranșe,  sumă totală  fiind de aproximativ 220.000 de euro. Ea a fost interceptată de procurorii DNA când se punea de acord cu persoana care a intermediat mita ce să declare în fața anchetatorilor pentru a evita arestarea. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă