16.5 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialCSM Bucureşti s-a calificat în premieră la turneul Final Four la Ligii...

CSM Bucureşti s-a calificat în premieră la turneul Final Four la Ligii Campionilor

CSM Bucureşti s-a calificat în premieră la turneul Final Four la Ligii Campionilor, sâmbătă, după o victorie de senzaţie pe terenul formaţiei ruse Rostov pe Don, cu scorul de 29-28 (16-11), în manşa a doua a sferturilor de finală. 

CSMB a produs a doua înfrângere echipei ruse în actuala ediţie a competiţiei, după ce s-a impus şi la Bucureşti, cu 26-25. 

Echipa antrenată de danezul Kim Rasmussen a controlat partida de la un capăt la altul şi a condus chiar şi la şapte goluri pe tabela de marcaj. 

Rostov a condus o singură dată, în min. 5, cu 2-1, după care CSMB a marcat de patru ori la rând, 5-2 (9). Campioana României s-a desprins la cinci goluri, 8-3 (14), dar Rostov a redus ecartul la două goluri, 11-9 (24). CSMB a intrat la pauză cu un avans de cinci goluri, 16-11. 

În repriza secundă, diferenţa a ajuns la şapte goluri, 18-11 (32), 19-12 (34), 20-13 (38), 21-14 (39). Rostov a reuşit trei goluri consecutive şi scorul a devenit 21-17 (41) pentru CSMB, dar campioana României a refăcut ecartul, 25-18 (45). În min. 54, echipa oaspete conducea cu 29-24, Rostov a înscris de patru ori până la final, dar CSM a sărbătorit calificarea în faza următoare. 

Au evoluat echipele: 
Rostov: Katrine Lunde, Ana Sedoikina – Elena Slivinskaia (1 gol), Iulia Managarova (5), Maia Petrova, Ana Sen (3), Ana Punko, Vladlena Bobrovnikova (3), Ekaterina Davîdenko, Ksenia Makeeva, Oxana Kiseleva (1), Reghina Şimkute (3), Ekaterina Ilina (8), Alexandra Stepanova, Elena Avdekova, Viktoria Borşcenko (4). Antrenor: Jan Leslie. 
CSM: Mayssa Pessoa, Jelena Grubisic – Isabelle Gullden (6), Iulia Curea (1), Ana Paula Rodrigues Belo (7), Line Jorgensen (1), Cristina Vărzaru (1), Bianca Bazaliu, Aurelia Brădeanu (3), Linnea Torstensson (1), Maria Cristina Nan, Ekaterina Vetkova, Carmen Martin (3), Oana Manea (2), Maria Fisker (4). Antrenor: Kim Rasmussen. 

Au arbitrat macedonenii Saso Krkacev şi Gjoko Kolevski, delegat EHF a fost Zuzana Fuleova (Slovacia), iar observator EHF pentru arbitri a fost cehul Ivan Dolejs. 

Turneul Final Four va avea loc pe 7/8 mai la Budapesta. 

Cele mai citite

Artista Shakira scapă de ancheta de fraudă fiscală din Spania

Un tribunal spaniol a anunţat joi că a clasat cea de-a doua procedură pentru fraudă fiscală deschisă împotriva celebrei cântăreţe Shakira, care a scăpat...

VIDEO. STB are un nou site. Cum să-l utilizezi

Societatea de Transport București (STB) anunță că are un site nou. “Avem site nou! Intră pe www.stb.ro STB este mai accesibil și în varianta digitală. Începând de...

Robert Kennedy Jr., nepotul lui John F. Kennedy, are probleme serioase de sănătate înainte de alegerile prezdențiale

Robert Kennedy Jr., nepotul fostului preşedinte american John F. Kennedy şi candidat independent la preşedinţia Statelor Unite, a suferit de grave probleme de sănătate...
Ultima oră
Pe aceeași temă