14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialCum ajunge un hair-stylist manager de spital

Cum ajunge un hair-stylist manager de spital

În localitatea constănțeană Hârșova a izbucnit, de câteva luni, un scandal cu iz de telenovelă, în care s-a implicat recent și Guvernul României, prin reprezentantul său în teritoriu, prefectul Adrian Nicolaescu. Mărul discordiei: funcția de director al Spitalului Hârșova. Unitatea este condusă de o tânără doamnă, Alina-Elena Chivu. Despre ea, viceprimarul localității, Ionel Dia, a afirmat că, de fapt, este o simplă coafeză.

„Are profesia de hair-stylist. Are un coafor în curtea socrilor și acolo își desfășoară activitatea”, spune viceprimarul Ionel Dia. Tot el spune că soțul actualei directoare a fost unul dintre cei mai activi susținători, în campania electorală, ai actualului primar.

În scandalul de la spital a intervenit recent și prefectul județului Constanța, Adrian Nicolaescu. Acesta consideră că numirea Alinei-Elena Chivu s-a făcut ilegal și a trimis o notificare Primăriei Hârșova, prin care solicită revocarea acesteia din funcție. Motivul: numirea s-ar fi făcut cu „încălcarea prevederilor legale în vigoare“, mai exact a alineatului 1 din Legea 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, conform cărora ”exercitarea cu caracter temporar a unei funcții de conducere se realizează prin numirea temporară a unei persoane angajate, care îndeplinește condițiile specifice pentru ocuparea funcției de conducere”. Mai mult, spune prefectul, ma­nagerul trebuie să îndeplinească și anumite condiții conform Legii nr. 95/2006.

„Se lovește în doamna manager ca să se lovească în mine“

Primarul din Hârșova spune că tot scandalul are la bază interese politice. ”Se lovește în doamna manager ca să se lovească în mine. Nu o voi revoca pe doamna, pentru că nu am de ce. Numirea sa ca interimar a fost făcută potrivit legii. Este numită în conformitate cu Legea 95/2006, pe care o citează și prefectul. Trebuie să îndeplinească una dintre acele condiții și le îndeplinește, are studii economice”, a spus primarul. Acesta spune că a găsit cazuri similare de astfel de numiri de directori interimari în Slobozia, Neamț și Argeș.

”Vreau să adresez și eu o întrebare. Potrivit articolului 187 din lege, membri ai Consiliului de Administrație sunt și doi reprezentanți a Consiliului Local. La noi au fost desemnați unul de la PNL, unul de la PSD, adică fostul primar Tudorel Nădrag. Am auzit că fostul primar a făcut facultatea la bătrânețe, în Ploiești, o facultate care se pare că nu e acreditată. Cum justifică prezența și acolo, și la primărie, unde semna acte ca  primar?”, spune actualul edil. În ceea ce îl privește pe viceprimar, acesta întreabă: ”Aș dori să îmi arate o hotărâre judecătorească în care scrie că e nevinovat, după ce a fost condamnat la trei luni pentru furtul unui card, pedeapsă care i s-a transformat în amendă administrativă”.

Coafeza: „Fac cursuri de management spitalicesc“

În ceea ce o privește pe managerul de spital, aceasta a declarat presei locale că are studii superioare și că urmează și un master. ”Eu sunt economist, am venit în Hârșova ca profesor. Eram coafeză, salariul era de 10 milioane. Sunt numită legal, în acest moment urmez și cursurile de management spitalicesc, alături de fostul manager al spi­talului. Intenționez că particip la concurs, să demonstrez ce pot. Sper să fie un concurs corect”, a spus aceasta.

Scandalurile politice se țin lanț la Hârșova după alegerile din 5 iunie. Primar a fost desemnat candidatul ALDE, Viorel Ionescu. La constituirea Consiliului Local, PSD, PNL și PMP s-au aliat împotriva ALDE, iar Ionel Dia, PNL, a ajuns viceprimar cu susținerea PSD, împotriva voinței primarului. Drept consecință, acesta nu i-a delegat nici un fel de atribuții. Dia a acuzat și conducerea locală a PNL. Organizația PNL Hârșova a cerut excluderea lui Dia. 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 765: G7 se angajează să întărească apărarea aeriană a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat astăzi "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.În comunicatul...

Klaus Iohannis, vizită oficială în Coreea de Sud. Ce discuții va purta președintele

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 22-24 aprilie 2024, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitația Președintelui Yoon Suk Yeol. Republica Coreea...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă