19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialCum comentează Macovei ultimele declarații ale lui Băsescu despre justiție

Cum comentează Macovei ultimele declarații ale lui Băsescu despre justiție

Europarlamentarul Monica Macovei, a declarat, miercuri, într-o emisiune televizată de la B1 Tv, că declarațiile fostului președinte Traian Băsescu sunt dezamăgitoare.

Macovei s-a arătat indignată față de modul în care Traian Băsescu și-a schimbat atitudinea față de justiție și a precizat că nu înțelege de ce acum o săptămână fostul șef al statului a declarat că justiția își face treaba, pentru ca mai apoi să o atace în acest fel.

”După declarațiile lui Basescu m-am simțit dezamagită. Nu înteleg de ce și-a schimbat atitudinea. Întrebarea este de ce s-a schimbat, de ce acum o săptămână justiția era bună, iar după o saptămână nu mai e bună. Asta e întrebarea pe care o pun”, a declarat Macovei.

Traian Băsescu a declarat, luni, pentru B1 TV, că România trece printr-un proces de guantamizare și că toți cei care sunt arestați preventiv în mod abuziv ar trebui să depună plângere la CEDO.

”Lupta anticorupţie trebuie să continue, pentru că a erodat statul. Ce mi-aş dori acum este ca aceste instituţii să nu facă abuzuri, să nu intre într-un mod triumfalist de a aborda justiţia, de spectacol, făcut pe seama demnităţii oamenilor”, a declarat fostul preşedinte.

Astfel, el a afirmat că sunt ”nişte excese ale procurorilor cu arestările preventive”.

Cele mai citite

Liderul ATP a rămas fără antrenor. Djokovic l-a concediat pe Goran Ivanisevic

După începutul dezamăgitor de sezon, în care nu a reușit să cucerească niciun titlu, tenismenul sârb Novak Djokovic a luat o decizie radicală și...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...
Ultima oră
Pe aceeași temă