10.6 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialCum explică ministrul Apărării, Mircea Dușa, reintroducerea pensiilor speciale pentru militari

Cum explică ministrul Apărării, Mircea Dușa, reintroducerea pensiilor speciale pentru militari

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, consideră că Legea pensiilor militare de stat trebuie să fie aprobată de Parlament în forma adoptată astăzi de Guvernul României.

„Facem o reparație morală pentru o nedreptate comisă anterior, o nedreptate care i-a afectat pe militarii din toate structurile sistemului național de apărare. Prin această lege, le asigurăm militarilor o pensie decentă”, a declarat astăzi ministrul Dușa.

Ministrul a susținut că militarii merită această decizie legislativă, întrucât „sunt singurii care jură că-și vor apăra țara chiar cu prețul vieții”.

“În toate statele NATO, sistemul de pensii militare este reglementat separat”

Mircea Dușa respinge chiar și expresia „pensii speciale”: “Nu e vorba de pensii speciale. În toate statele NATO, sistemul de pensii militare este reglementat separat”.

Fondurile necesare plății pensiilor militarilor vor fi asigurate, ca și până acum, din bugetul Casei de pensii a MApN, a precizat Mircea Dușa. Dacă prin aplicarea noilor reglementări legislative vor apărea și situații de pensii modificate în minus, mai mici decât cele anterioare, pensionarul „va rămâne cu pensia cea mai favorabilă”, a precizat ministrul.

Citește și:   Ce spune Ponta despre legea pensiilor militare

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă