12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialCum încerca Bercea Mondial să influenţeze martori. Vezi interceptarea

Cum încerca Bercea Mondial să influenţeze martori. Vezi interceptarea

Bercea Mondial a fost interceptat de poliţişti în timp ce îi spunea soţiei sale şi altor apropiaţi cum să ia legătura cu martorii la incidentul în care şi-a înjunghiat un nepot şi să le spună să dea declaraţii favorabile lui, informează NewsIn.

Potrivit rechizitoriului prin care Bercea Mondial a fost trimis în judecată, alături de soţia şi unul dintre fii săi, după ce, pe 17 februarie, şi-a înjunghiat un nepot, Sandu Anghel a părăsit localitatea de domiciliu, motiv pentru care a fost pus sub urmărire, fiind depistat în seara zilei de 19 februarie, în Capitală.

În toată această perioadă, spun procurorii în rechizitoriu, Bercea a luat legătura cu rudele sale, în special cu soţia şi fiul său – Fănica Anghel zisă „Stela” şi Florin Anghel, dar şi cu alte persoane, prin intermediul cărora a făcut demersuri pentru sustragerea de la răspundere penală. În acest sens, prin intermediul soţiei şi fiului să Florin, Bercea l-a determinat pe un al fiu al său, minor, să ia asupra sa fapta şi să declare că el a fost cel care a înjunghiat victima, cu un briceag.

Mai mult, pentru că era necesar ca şi martorii la incident să declare că au văzut acelaşi lucru, pe 18 februarie, Bercea bia legătura cu soţia sa, Stela:

“Sandu Anghel: Alo!
Stela: Da!
Sandu Anghel: Să vorbeşti cu românca din bar şi să îi spui să declare că ăla a fost tăiat lângă uşa de la intrare în bar.
Stela: Aşa a spus că declară !
Sandu Anghel: Să spună că ea a văzut când a fost tăiat. Să spună că mai întâi s-au împins şi după aceea a băgat cuţitul în el . Acest lucru l-am văzut cu ochii mei.
Stela: Aşa i-am spus să declare!
Sandu Anghel: Şi dacă o întreabă de mine să spună că nu mă cunoaşte! Şi să declare că fiul tău l-a tăiat (….). Şi că, crima nu a făcut-o cu un cuţit, a făcut-o cu un briceag cu care l-a văzut în mână. Hai, bine!
Stela: Bine!”.

Tot cu soţia sa, Bercea a vorbit şi despre un alt martor la eveniment, respectiv fiul priorietarului barului în care a avut loc incidentul:

“Sandu Anghel: Alo!
Stela: Da!
Sandu Anghel: Să îi spui lui M (este vorba de C.M., fiul lui C.F., proprietarul barului ce funcţiona în clădirea închiriată de la inculpatul Anghel Sandu şi fiul său, învinuitul Anghel Florin) să declare că l-a văzut când a coborât scările. Cu briceagul în mână şi s-a urcat în maşină şi cumnatul lui era la volan. Şi când a intrat în bar şi a întrebat ce s-a întâmplat a spus că l-a tăiat fiul lui Bercea. Unde l-a tăiat? Aici în bar l-a tăiat. S-au bătut şi după aceea s-au tăiat.
Stela: El a întrebat-o şi pe barmaniţă!”.

De altfel, se arată în rechizitoriu, până la momentul când a fost reţinut, Bercea a încercat şi prin intermediul patronului barului şi a fiului său să o determine pe barmaniţă să dea în faţa autorităţilor o declaraţie care să îi fie favorabilă. Tot cu cei doi, vorbeşte despre urmele de topor lăsate pe uşa de la intrarea în bar, spunându-le să declare că loviturile erau vechi.

Pe de altă parte, Bercea a contactat, în cele două zile în care a fost căutat, mai multe persoane, pe care le-a îndrumat să organizeze o întâlnire, prin intermediul unui şef al rromilor, cu rudele sale, asupra cărora să se facă presiuni să declare că nu el este cel care l-a agresat pe nepot, “iar în caz contrar să-i ameninţe că-i va băga în puşcărie pentru că el are două dosare grele ale lor şi dacă el nu va scăpa de puşcărie nici ei nu vor sta acasă”. În rechizitoriu este redată interceptarea discuţiei dintre Bercea Mondial şi o persoană necunoscută:

“Sandu Anghel: Alo!
Domn: Da!
Sandu Anghel: Te sunam eu mai devreme, dar am discutat cu un român mare la telefon. Te duci şi tu la judecată la Craiova?
Domn: Cum să nu mă duc?!

“Sandu Anghel: Du-te şi discută cu ei dacă vor bine dacă nu, iar bine! Nu sunt nici eu din acela de doi lei!
Domn: Ştiu eu ! Tu unde eşti acum !
Sandu Anghel: Eu sunt pe drum nu mă feresc de tine!
Domn: Să nu stai acasă!
Sandu Anghel: Nu ! Până în prezent nu s-a dat nici un mandat! Aseară am stat la Bucureşti! Crezi că am stat să dorm! Am şi eu oameni! Acum a plecat omul de la românul cel mare. Du-te la Craiova şi tu să te ei după mine. Când ajungi în Craiova îl suni pe F să te întâlneşti cu rromii. Şi te duci la spital şi le spui că vreau să stai cu ei de vorbă. Şi le spui că şi ei au două dosare grele ale lui A şi a lui F. Tu le spui că ei mă bagă pe mine şi eu pe ei şi nu se rezolvă nimic. Tu să nu spui numai după ei !
Domn: Ştiu!
Sandu Anghel: Nici ei nu vor scăpa de puşcărie: După ce mă leagă pe mine nici ei nu vor sta acasă. Ei au declarat că fiul meu l-a ţinut pe M şi fiul meu la tăiat. Este ginerele lui S.
Domn: Aşa am auzit şi eu că ei l-au ţinut şi tu l-ai tăiat”.

De asemenea, spun procurorii, în aceeaşi perioadă, Fănica Anghel, soţia lui Bercea Mondial, “în mod direct sau prin intermediari, făcea presiuni asupra persoanelor care aveau cunoştinţă de împrejurările comiterii faptei şi puteau furniza informaţii organelor judiciare să nu facă declaraţii, fiind ameninţaţi de aceasta că în cazul în care va face declaraţii organelor judiciare “.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au dispus, joi, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, sub acuzaţia de tentativă de omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, instigare la mărturie mincinoasă neurmată de executare, şi portul cuţitului, fără drept, în locuri şi împrejurări în care s-ar putea primejdui viaţa ori integritatea corporală a persoanelor.

De asemenea, a fost trimis în judecată şi Florin Anghel, zis “Ambasador”, unul dintre fii lui Bercea, pentru complicitate la tentativă de omor calificat şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, precum şi Fănica Anghel, zisă “Stela”, soţia acestuia, pentru instigare la mărturie mincinoasă neurmată de executare şi încercarea de a determina mărturia mincinoasă.

Dosarul va fi judecat de către magistraţii Tribunalului Olt.

Cele mai citite

A născut soția lui George Simion

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a primit un veste bună mult așteptată. Liderul AUR este tată. George Simion a anunțat pe Facebook că...

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă