14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialCum promovează Principele Nicolae lectura pe bicicletă

Cum promovează Principele Nicolae lectura pe bicicletă

Fiecare etapă a turului a fost marcată de donații de carte în folosul elevilor.

Alteța Sa Regală Princi­pele Nicolae al Româ­niei a găsit o modalitate inedită de a promova lectura. El a plecat, ală­turi de campionul național la ciclism Alex Ciocan, într-un tur de 1.000 de kilometri, pentru a promova lectura. Turul este împărțit în mai mult etape, iar la finalul fiecăreia dintre ele, Alteța Sa Regală face câte o donație de carte. Principele Nicolae al României dăruiește copiilor Cărțile copilăriei, o colecție pe care o coordonează la Editura Cutea Veche. De asemenea, câte cinci copii primesc câte o bici­cletă fabricată în Deva.

Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României a pornit joi dimineață în turul ciclist de 1.000 de kilometri, care îl va duce din Sighetu Marmației până pe malul Mării Negre, în Constanța. Prima etapă, de 150 de kilometri, a început în Sighetu Marmației și s-a încheiat în orașul Dej. Este în interesul României ca toți cei mici să aibă acces la cărți de bună calitate, după cum le-a spus Principele Nicolae al României copiilor care l-au întâmpinat la finalul primei etape a turului, în orașul Dej.

În etapa a doua, vineri, cicliștii cari­tabili s-au întâlnit cu copiii în fața Centrului de Cultură Urbană Casino. Participanții la turul "Cărțile copilăriei pe bicicletă", în frunte cu ASR Principele Nicolae, au intrat în Parcul Central de pe strada Cardinal Iuliu Hossu, unde au fost așteptați de jurnaliști. Alteța sa și reprezentanții Editurii Curtea Veche au bucurat cu daruri mai mult de 160 de copii din Cluj-Napoca, Mărișel și Beliș. Au fost prezenți la eveniment copiii de la școala și grădinița Kinderland, corul de copii Allegria, al Parohiei Greco-Catolice Andrei Mureșanu din Cluj (a cărui dirijoare, Cristina Naghi, a primit o diplomă pentru activitatea sa în sprijinul monarhiei) și elevi ai școlilor gimnaziale din Mărișel și Beliș, precum și ai două școli din Cluj.

Au urmat, sâmbătă, etapa Cluj-Napoca-Alba Iulia, iar duminică etapa Alba Iulia-Sibiu. Azi, Alteța Sa Regală va ajunge la Brașov, de unde va porni spre Sinaia.

”Evenimentul este un proiect unic în România și traversează 10 orașe în doar 9 zile, din Sighetu Marmației până în Constanța, în perioada 23 aprilie-3 mai pentru promovarea lecturii și a unui stil de viață sănătos la nivel național. DHS și Herlitz România oferă copiilor prezenți șansa de a câștiga cinci biciclete și ghiozdane complet echipate. Astfel, pentru a desemna câștigătorii, reprezentanții Asociației Curtea Veche vor adresa publicului întrebări inspirate din colecția «Cărțile copilăriei» – repoves­tiri ale marilor opere din literatura universală”, spun organizatorii.  

Cele mai citite

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...

Prezentarea „Cinematografia românească azi” susținută de cineastul Liviu Carmely și proiecția filmului „Povestea unui pierde-vară” la ICR Tel Aviv

Institutul Cultural Român a organizat și găzduit, în data de 18 aprilie, prezentarea „Cinematografia românească azi” susținută de cineastul israelian de origine română Liviu...

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...
Ultima oră
Pe aceeași temă