19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialCum s-a apărat Udrea în fața magistraților

Cum s-a apărat Udrea în fața magistraților

Avocatul Elenei Udrea, Marius Scriblea, a declarat, joi, că deputata Elena Udrea a reușit să aducă argumente pentru toate acuzațiile care i s-au adus, în dosarul Gala Bute.

Citește și: Udrea a ajuns la ICCJ. Deputata află dacă scapă de arest în dosarul Gala Bute

”A făcut o declarație suplimentară. Are o sursă de argumente pentru combaterea tuturor acuzațiilor care i se aduc. Argumentele în apărare au fost numeroarse, unul a fost că votul dat de Camera Deputaților a fost nelegal, că probele aduse în sprijinul acuzațiilor se rezuma la denunțuri. Ne referim strict la capătul de acuzare care i se aduce doamnei Udrea”, a spus Marius Striblea. 

El a precizat că principalele argumente aduse în fața magistraților au avut în vedere votul nelegal pe care Camera Deputaților l-a dat, dar și faptul că toate acuzațiile aduse clientei sale se bazează doar pe denunțuri.

Avocatul a subliniat că ”în raport de momentul actual, măsura preventivă nu se justifică pentru desfășurarea procesului”. 

El a precizat, totodată, că circuitul banilor se oprește la Ștefan Lungu și, astfel, ar fi interesantă o confruntare.

Citește și: UPDATE. Elena Udrea vrea să se confrunte cu denunțătorii săi. Cum a reacționat Ștefan Lungu

Înalta Curte de Casație și Justiție judecă, joi, contestația Elenei Udrea la decizia de arestare preventivă, luată săptămâna trecută, în dosarul Gala Bute.

Deputata a fost arestată preventiv miercurea trecută, după ce ICCJ a emis pe numele ei mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Procurorii o acuză pe deputată de luare de mită, abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite.

Cele mai citite

Găgăuzia vrea ca Republica Moldova să fie în uniunea economică a Rusiei, nu în UE

Guvernatoarea Găgăuziei - regiune autonomă a Republicii Moldova - a declarat că Republica Moldova ar trebui să facă parte din Uniunea Economică Eurasiatică, alături...

Ce priorități va avea Firea ca primar general: școli, transport, termoficare și spitale

Gabriela Firea, cea care este, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, a transmis un mesaj în care anunță ce...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă