10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO: Ce scrie presa internațională despre protestul oierilor români

FOTO: Ce scrie presa internațională despre protestul oierilor români

Protestul crescătorilor de oi, care a avut loc marţi, în faţa Parlamentului, a fost prezentat de presa internaţională, printre care agenţia Associated Press, ABC News, The Guardian, Washington Post, New York News, Fox News.

“Trupele antirevoltă au intervenit cu gaz lacrimogen la protestele oierilor” (“Romanian riot police fire tear gas at protesting shepherds”), au titrat Associated Press (AP) şi Washington Post.

ABC News a transmis că are loc un “Protest al ciobanilor români, împotriva Legii privind numărul de câini” (“Romanian Shepherds Protest Law on Number of Sheepdogs”). Potrivit The Guardian, ciobanii au luat cu asalt Parlamentul, în semn de protest cu privire la legea care vizează câinii ciobăneşti: “Shepherds storm Romanian parliament in protest over sheepdog law”.

Publicaţia Portland Press Herald a scris că “Mii de ciobani români protestează împotriva legii câinilor ciobăneşti” (“Thousands of Romanian shepherds protest over sheepdog rules”).

Publicaţia Global News, din Canada, a postat un videoclip cu protestele şi a precizat că “Oierii români, care protestează din cauza noii legi care priveşte limitarea numărului de câini ciobăneşti au confruntări cu poliţia” (“Romanian shepherds protest following new sheepdog regulations, clash with police”).

Citeşte şi: FOTO+VIDEO. Ciobanii, protest cu bătăi în fața Parlamentului. Guvernul SUSPENDĂ prevederile care i-au nemulțumit pe oieri

New York Magazine a titrat: “Mii de ciobani au luat cu asalt Parlamentul, ţinând pancarte pe care apar căţei” (“Thousands of Shepherds Storm Romanian Parliament Holding Signs With Cute Puppies on Them”).

Fox News a scris că oierii au ameninţat că “vor tăia capetele” aleşilor: “‘We will cut lawmakers’ heads off’: Romanian shepherds protest law that limits sheepdogs”.

Mai mult, protestul crescătorilor de oi a ajuns subiect de discuţie pe site-ul Reddit. Totodată, Getty a postat o fotografie cu ciobanii prezenţi, marţi, la protest.

Câteva mii de persoane au protestat, marţi, în faţa Parlamentului, pentru a se opune modificărilor la Legea vânătorii, care prevede limitarea numărului de câini pe care îl pot deţine oierii, dar şi faţă de alte norme de aplicare a legii.

Potrivit modificărilor legislative, promulgate recent de preşedintele Klaus Iohannis, ciobanii vor putea deţine la şes un singur câine de pază la stângă, cei de la deal vor avea doi câini, iar cei de la munte trei câini. Legea vine acum şi cu amenzi, de până la 1.500 de lei.

Miercuri, Guvernul a anunțat că a suspendat aplicarea articolelor care au stârnit protestele oierilor. 

 

 

Cele mai citite

Vreme rea în toată țara, până joi dimineață

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de precipitaţii însemnate cantitativ şi intensificări de vânt, valabilă până joi dimineaţa în...

Mașinile cu motoare puternice sunt mai predispuse la accidente, conform studiilor – Grafic

Șoferii începători sunt sfătuiți, de obicei, să-și cumpere mașini ieftine cu motoare mici pentru a căpăta experiență de condus și pentru a evita accidentele....

Incident tragic la un Zoo din Kansas: o femelă de struț a murit după ce a înghițit cheile furate de la un angajat

Karen, o femelă de struț de 5 ani de la Grădina Zoologică Topeka din Kansas, a murit după ce a scăpat din țarcul ei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă