11.7 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialCum să cumperi 100.000 de dolari, cu 50.000. Un bulgar și un...

Cum să cumperi 100.000 de dolari, cu 50.000. Un bulgar și un român, arestați la Giurgiu

Un român și un bulgar au fost arestați pentru falsificare de monedă străină și punerea în circulație de valori falsificate. Anchetatorii au descoperit că banii erau cumpărați din Bulgaria și erau vânduți în România cu un preț ce reprezintă 50% din valoarea reală.  

”Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Biroul Teritorial Giurgiu au dispus joi, 15 mai 2014, reținerea pentru 24 de ore a inculpaților B.M.A, cetățean român în vârstă de 35 de ani, și N.E.I., cetățean bulgar în vârstă de 54 de ani, ambii acuzați de săvârșirea infracțiunilor de constituire/aderare a unui grup infracţional organizat, falsificarea de monedă străină şi punerea în circulaţie de valori falsificate, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 367, alin. 1, Cod penal,  de art. 310 din C.p., art. 313 din C.p., ambele rap. la art. 316 din C.p., cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal (trei acte materiale), cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal.

Cazul a fost instrumentat împreună cu polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – IGPR, având suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale și al Departamentului de Informații și Protecție Internă. După realizarea flagrantului a fost solicitat și sprijinul Poliției Municipiului Giurgiu”, arată DIICOT într-un comunicat de presă.

Cum intra valuta falsificată în România

Procurorii și polițiștii au descoperit că cei doi fac parte, alături de alte persoane de cetățenie română și bulgară, dintr-un grup infracțional organizat în scopul falsificării şi punerii în circulaţie de bancnote contrafăcute.

Conform probelor administrate în dosar, inculpatul BMA se deplasa în Bulgaria de unde cumpăra bancnote contrafăcute din cupiura de 100 USD, cu 25 % din valoarea reală, pe care le vindea în România cu 50 % din valoare.

”Față de cei doi inculpați există suspiciunea rezonabilă că în data de 08.03.2014 au vândut unei persoane suma de 1.700 USD contrafăcuţi. Totodată, la data de 26.03.2014, inculpatul BMA a vândut încă 7.500 USD contrafăcuți”, arată DIICOT.

Conform procurorilor, în data de 15.04. 2014, inculpatul BMA i-a propus unei persoane să îi vândă 100.000 USD falsificaţi, pentru suma de 50.000 USD. Totodată, acesta i-a propus să îi vândă mai multe cecuri de călătorie ,,American Express”, furate, la 70% din valoarea acestora, aceste cecuri fiind puse la dispoziţie de un alt membru al grupului infracţional.

În data de  15.05.2014 cei doi inculpați au vândut unei persoane 7.800 EURO contrafăcuţi şi 3.300 USD contrafăcuţi; sumele de bani au fost introduse în ţară de inculpatul N.E.I., care la rândul lui le procura de la alţi cetăţeni bulgari.

”Procurorii D.I.I.C.O.T.  –  Biroul Teritorial Giurgiu  au solicitat vineri, 16 mai 2014, Tribunalului Giurgiu arestarea preventivă a celor doi inculpați pe o perioadă de 30 de zile.

Judecătorul de drepturi și libertăți a admis solicitarea procurorilor D.I.I.C.O.T. și a dispus emiterea mandatelor de arestare preventivă. Cei doi au fost duși în arestul IPJ Giurgiu”, mai precizează DIICOT.

Cele mai citite

Ciocniri violente între poliția georgiană și manifestanți la Tbilisi

Poliţia georgiană a folosit forţa marţi împotriva manifestanţilor de la Tbilisi, unde mii de persoane s-au adunat pentru a treia săptămână ca să protesteze...
00:01:33

Creștere alarmantă a persecuțiilor în Venezuela în contextul Alegerilor Prezidențiale, avertizează ONG-uri și Experți ONU

Un grup pentru drepturile omului și experți ai ONU au denunțat marți o "creștere alarmantă a disparițiilor forțate" în Venezuela înaintea votului prezidențial din...

Alegerea eficientă a unei pompe de apă: Ghid complet pentru maximizarea performanței

Alegerea corectă a unei pompe de apă este esențială atât pentru eficiența energetică, cât și pentru îndeplinirea eficientă a cerințelor specifice fiecărui proiect. Fie...
Ultima oră
Pe aceeași temă