9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialCurtea Constituțională va dezbate, pe 6 mai, contestația PNL în cazul Șova

Curtea Constituțională va dezbate, pe 6 mai, contestația PNL în cazul Șova

Curtea Constituțională va dezbate, în data de 6 mai, contestația depusă de PNL privind hotărârea dată de Senat, în cazul lui Dan Șova, informează B1 Tv. 

PNL a sesizat, joi, Curtea Constituţională, privind neconstituţionalitatea Hotărârii Senatului în cazul încuviinţării arestării lui Dan Şova. Liberali susțin că Senatul trebuia să-şi asume decizia prin care încuviinţează ori nu reţinerea şi arestarea preventivă a senatorului.

Citește și: PNL a sesizat Curtea Constituţională, în cazul Şova

”Considerăm că redactarea hotărârii s-a făcut cu încălcarea considerentelor Curţii Constituţionale, atestarea rezultatului votului dat cu privire la cererea de încuviinţare a arestării senatorului Dan-Coman Şova, aşa cum este cuprins în dispozitivul deciziei acesteia, neputând fi făcută printr-o ”hotărâre de constatare” care lasă loc la interpretări. Senatul trebuia să-şi asume decizia prin care încuviinţează ori nu reţinerea şi arestarea preventivă a senatorului în cauză”, se menţionează în sesizarea PNL.

Tudor Barbu, senator PNL, a declarat, joi, că hotărârea Senatului în cazul încuviinţării arestării preventive a lui Dan Şova sfidează legile şi Constituţia, arătând că este ”un caz unic în istorie să vii, tu, Călin Popescu Tăriceanu, şi să spui că te-ai bazat pe un articol neconstituţional”.

Citește și: Augustin Zegrean: Dacă hotărârea data de Senat în cazul Șova este neconstituțională, se reia votul

”Este caz unic în istoria post-decembristă să ieşi în faţa presei, tu, Călin Popescu Tăriceanu, tu, Victor Ponta, oricine din arcul guvernamental, să spui că te-ai bazat pe un articol dintr-un Regulament evident neconstituţional, prin faptul că a fost modificat de Senatul României, ca fiind neconstituţional, să invoci o lege, legea care se referă la Statutul senatorilor şi deputaţilor, evident neconstituţională, prin faptul că s-a modificat prin vot, în unanimitate… toată lumea ştia că aceste regulamente sunt neconstituţionale”, a spus Barbu.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă