11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialUPDATE: Două CUTREMURE în Vrancea

UPDATE: Două CUTREMURE în Vrancea

UPDATE 11.00: Încă un cutremur, de 3,5 grade pe scara Richter, a avut loc în noaptea de joi spre vineri, în zona seismică Vrancea, în judeţul Buzău, după cel de 3,4 grade produs cu două ore în urmă, în judeţul Vrancea, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

Potrivit Mediafax, seismul de la ora 0.41 s-a produs la o adâncime de 134 de kilometri. Cele mai apropiate oraşe de epicentrul seismului sunt Vălenii de Munte (35km), Mizil (48km), Covasna (49km), Plopeni (50km) şi Boldeşti-Scăeni (51km).

—–

Un seism cu magnitudinea de 3,4 grade pe scara Richter a avut loc joi, la ora 22.33, în zona Vrancea, a anunțat Institutul Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

Potrivit Mediafax, oraşele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt Covasna (39 de kilometri), Focşani (43 de kilometri), Râmnicu Sărat (49 de kilometri), Târgu Secuiesc (50 de kilometri) şi Mărăşeşti (50 de kilometri).

În zona seismică Vrancea s-au produs, în decembrie, alte zece cutremure cu magnitudini între 3 şi 4,5, cel mai puternic dintre acestea fiind înregistrat în 7 decembrie.

În 22 noiembrie, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localităţi din judeţul Galaţi. Serviciile de ambulanţă din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcţionarea unor reţele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.

Tot în Vrancea, la 6 octombrie 2013 a avut loc un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, fiind atunci cel mai mare din ultimii patru ani.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă