6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialDa, domnule Ponta, știm că dezvăluirile României libere despre afacerile dumneavoastră și...

Da, domnule Ponta, știm că dezvăluirile României libere despre afacerile dumneavoastră și ale familiei vă deranjează

Cu un discurs nedemn de funcția pe care o deține la vârful statului, premierul Victor Ponta folosește din nou Facebook-ul pe post de măciucă.

Amestecând cu o iresponsabilă nonșalanță lucrurile, după rețetele deja testate de comuniști, apoi de FSN, de PSD, de USL și de tot ceea ce înseamnă, mai aproape de zilele noastre, propaganda de tip Antena 3/RTV, Victor Ponta atacă România liberă și Hotnews cu tot ce scârțâie mai tare în vocabularul său. Nu vom risipi prețiosul spațiu editorial reluând aici ultimele jigniri și minciuni proferate de către șeful guvernului la adresa redacției RL, dar ținem sa îi amintim câteva lucruri de bun simț:

*Funcția de premier vă obligă, chiar și pe dumneavoastră, la respectarea unei etichete stricte în comunicarea cu publicul;

*Respectul pentru democrație și  pentru libertatea de expresie înseamnă a le răspunde proporțional celor care nu sunt de acord cu dumneavoastră, la fel și celor care, de-a lungul timpului, v-au adus diverse acuzații. Iar când vine vorba de România liberă, domnule prim-ministru, respectul dumneavoastră ar trebui să fie maxim, dat fiind numărul mare de articole care au primit validarea timpului. Așa e, am adus adesea în atenția publicului afacerile dumneavoastră, pe ale familiei și pe ale prietenilor dumneavoastră și se poate ca aceste lucruri să vă fi orbit judecata, dar nu scăpați totuși din vedere faptul că organe abilitate ale statului român au considerat relevante dezvăluirile presei;

*În fine, nu doar că în urma dovezilor privind plagiatul ați refuzat să vă dați demisia de onoare, riscând astfel sa bulversați total sistemul de valori al tinerilor din România, dar sunteți singurul premier din UE care își continuă activitatea și după ce a fost pus sub urmărire penală.

Având în vedere toate cele de mai sus, considerăm ultima dumneavoastră răfuială cu jurnaliștii RL și Hotnews nu numai un atac la adresa acelei părți a presei care nu vă întinde covorul roșu, ci și un foarte probabil atac de panică.

Ați procedat încă o dată nedemn și fără un minim simț al raspunderii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă