3.7 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSpecialDacian Cioloş: Nu mai avem niciun român dispărut

Dacian Cioloş: Nu mai avem niciun român dispărut

Premierul Dacian Cioloș a declarat, pentru  Digi 24, că a fost identificat şi ultimul român dispărut, în urma cutremurului din Amatrice. De asemenea, șeful Executivului le-a vizitat pe cele trei românce rănite în urma seismului şi internate în spitalul din Rieti.

La plecarea de la spital,el a declarat: „Nu mai avem persoane dispărute”, precizând că “asistenţa medicală e acoperită, mi-au explicat medicii că atâta vreme cât sunt pe teritoriu italian lucrurile sunt în regulă”.

“Am vrut să văd cum se simt. Am avut o discuţie cu medicii mai înainte şi mi-au confirmat că toate cele trei doamne pe care le-am vizitat sunt în stare clinică bună şi recuperabilă total, unele pe o perioadă mai lungă, altele pe o perioadă mai scurtă. Cred că va fi o doamnă, o tânără care, în următoarele zile, chiar va fi externată, în stare psihică general bună. Am stat de vorbă cu doamnele, le-am explicat ceea ce am decis să facem, ajutorul financiar pe care vrem să-l acordăm. Le-am spus că am decis chiar de mâine să vină un asistent social de la Bucureşti care va sta o lună – două, cât va fi necesar, aici, ca să ajungă personalul de la Ambasadă să facă toate formalităţile necesare pentru ca oamenii să poată intra în posesia ajutorului pe care îl acordăm” – a declarat Dacian Cioloş.

Citeşte şi: VIDEO. Dacian Cioloș va propune o zi de doliu naţional. Premierul, în vizită la românii răniți în urma cutremurului de la Amatrice

El a precizat că miercuri, în şedinţa de Guvern, va propune zi de doliu naţional. „Oamenii au nevoie acum de spriijin şi financiar. Cei din campus sunt acum dezorientaţi, unii au investit în case banii câştigaţi aici, acum şi-au văzut casele distruse şi îşi pun întrebări dacă să vină acasă. Le-am spus că dacă vin acasă o să-i ajutăm. Unii mi-au spus: domnule prim-ministru, mulţumim pentru sprijinul financiar, e important, dar noi suntem tineri şi ne interesează să găsim de muncă şi să putem munci ca să ne refacem viaţa. E un moment de cotitură, am vrut să le fim alături”, a spus Cioloş.

11 români și-au pierdut viața, alți șase au fost răniți, iar 30 se află în taberele de îngrijire a sinistraților, în urma cutremurului care a avut loc în Italia, săptămâna trecută, și care care s-a soldat cu 290 de morți. 

 

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă