19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialDâmbovița: Un bărbat care şi-a ucis fiul vitreg, trimis în judecată

Dâmbovița: Un bărbat care şi-a ucis fiul vitreg, trimis în judecată

Un bărbat din judeţul Dâmboviţa care, în urmă cu mai bine de doi ani, și-a omorât fiul vitreg, în vârstă de şapte ani, și apoi l-a îngropat în grădina din spatele casei, a fost trimis în judecată, informează Mediafax.

Dragoş Petrică Bondilă (fost Cercel) va fi judecat de magistraţii Tribunalului Dâmboviţa pentru omor asupra unui membru al familiei, profanare de cadavre sau morminte şi rele tratamente aplicate minorului. Bărbatul este arestat din octombrie 2014.

Procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie arată, în rechizitoriul trimis instanţei, că investigaţiile în acest caz au început din 17 septembrie 2014, când Dragoş Bondilă, din comuna dâmboviţeană Lunguleţu, a mers la poliţie şi a anunţat că fiul său minor a fugit de acasă.

În urma căutărilor, băiatul a fost găsit în judeţul Giurgiu, acesta spunându-le anchetatorilor că a plecat de acasă pentru că era abuzat fizic şi psihic de către tatăl său vitreg, Dragoş Bondilă. Băiatul a fost preluat atunci de organele de asistenţă socială şi protecţie a copilului din judeţul Dâmboviţa.

Băiatul le-a mai spus anchetatorilor, în 2 octombrie 2014, că în urmă cu aproximativ doi ani, fratele său, în vârstă de şapte ani, a fost omorât în bătaie de Dragoş Bondilă şi îngropat de acesta în grădina din spatele locuinţei lor.

“Cu ocazia cercetărilor la faţa locului indicat de către minor a fost găsit, la o adâncime de 45 cm faţă de nivelul solului, un craniu, fragmente osoase din regiunile taraco-abdominale, membre superioare, inferioare şi un fragment de pătură din material textil de culoare roşiatică, precum şi mai multe obiecte de vestimentaţie. În urma analizării materialului osos de către Serviciul de Medicină Legală a Judeţului Dâmboviţa a rezultat că acesta este de origine umană, vârsta este de 5-6 ani, iar vechimea înhumării de circa 2 ani”, au scris procurorii în actul de sesizare a instanţei.

Potrivit raportului de expertiză medico-legală antropologică întocmit de Institutul Naţional de Medicină Legală “Mina Minovici”, fragmentele osoase provin de la “un copil de sex masculin, în vârstă de 6 ani (+/- 6 luni), decesul putând surveni cu circa 2-3 ani anterior descoperirii osemintelor”. Medicii legişti au mai stabilit că leziunile traumatice osoase constatate s-au putut produce prin lovire repetată cu corp dur, moartea băiatului fiind violentă.

Dragoş Bondilă a fost reţinut în 6 octombrie 2014, iar o zi mai târziu a fost arestat preventiv, în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti.

Potrivit unor surse din Poliţie, despre moartea copilului ştia şi mama acestuia, însă femeia nu a avut curaj să-l denunţe pe bărbat, deoarece acesta ar fi ameninţat-o cu moartea.

Cele mai citite

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...
Ultima oră
Pe aceeași temă