3.7 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSpecialAmbasadorul României la Londra reacționează după ce a fost criticat dur de...

Ambasadorul României la Londra reacționează după ce a fost criticat dur de o studentă. Dan Mihalache: Ceea ce a făcut este complet lipsit de bun simț și de deontologie

După ce a fost criticat de o studentă româncă din Londra, ambasadorul României din Marea Britanie, Dan Mihalache, a ieșit cu o postare plătit pe Facebook în care dă o replică relatării spuse de tânără și transmite că aceasta ar fi răstălmăcit tot ce s-a întâmplat în biroul său.

Dan Mihalache spune pe pagina sa de Facebook că i s-a părut deplasată atitudinea fetei de a-i da lecții, iar de aici, ar fi pornit povestea spusă de tânără.

Ambasadorul român spune că “după această poveste, nu aș mai angaja-o ca reporter sau redactor, nici macar ca taxator de bilete” pe tânăra ca și-a povestit întâmplarea pe Facebook și care a fost distribuită de peste 10.000 de ori.

“O domnișoară, Maia Bondici, studentă la o facultate de jurnalism, a publicat un text care vizează persoana mea și aș vrea să fac unele precizări. Domnișoara respectivă, fiind înscrisă ca stagiar la Ambasada României la Londra (!), mi-a solicitat, prin intermediul colaboratorilor, un interviu care să îi servească la elaborarea lucrării de licență. Așadar, nu vorbim de un ziarist, ci de un student căruia eu consider că am dorit să îi fac un serviciu, ajutându-l la elaborarea lucrării de licență. Tema mi s-a părut interesantă: impactul presei britanice asupra comunității românești. De aceea am acceptat, deși interviurile științifice de acest tip nu fac parte din fișa postului meu de ambasador. Am tratat acest interviu mai degrabă de pe poziția de profesor, fost ziarist și specialist în analiză politică în raport cu un student. Am crezut că dorește să învețe din experiența mea. Poate de aceea mi-am permis să-i dau anumite sugestii. Discutia, la care au asistat si colaboratorii mei, a fost civilizata. Desi mi s-a parut deplasata atitudinea de a imi da mie lectii…
De aici și până la story-ul construit de studentă este o cale lungă. Mi se pare că ceea ce a făcut este complet lipsit de bun simț și de deontologie. După această poveste, nu aș mai angaja-o ca reporter sau redactor, nici macar ca taxator de bilete… Sunt lucruri care se fac și lucruri care nu se fac atunci când cineva îți acordă timp și încredere. Desigur, a instrumenta asemenea atacuri poate crea notorietate pe termen scurt. Va invata si domnisoara ca pe termen lung asemenea gesturi au costuri.
PS: Pentru curiosi: de luni de zile fumez tigari marca IQOS, permise de lege. Nu orice scoate fum este neaparat ilegal…”, scrie Dan Mihalache pe pagina sa de Facebook.”

În postarea sa pe Facebook, Maia Bondici scrie că ambasadorul a aşteptat-o pentru interviu în biroul său, cu o ţigară aprinsă în gură. Ulterior, Dan Mihalache s-ar fi arătat deranjat de faptul că e filmat cu mai multe camere de luat vederi şi nici măcar nu părea la curent cu subiectul interviului, potrivit spuselor tinerei. Totul a culminat cu momentul în care oficialul ar fi refuzat să se uite la jurnalistă şi a privit direct spre cameră pentru a-şi transmite mesajul, transmite Maia Bondici.

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă