20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialDan Voiculescu: Nu am făcut eu plângere la TB. Nu mi-e frică...

Dan Voiculescu: Nu am făcut eu plângere la TB. Nu mi-e frică de închisoare

Dan Voiculescu spune că nu-i este frică de închisoare și că și-a stricat concediul din cauza controlului judiciar. La ieșirea de la DNA, unde a fost audiat, joi, Voiculescu a spus că nu el a făcut plângere la Tribunalul București împotriva conducerii Curții de Apel București, în care era atacat regulamentul Curții de a stabili completele de judecată, implicit a completului care judecă dosarul "ICA".

Citește și: Planul lui Voiculescu pentru salvarea de la puşcărie

Voiculescu spune că nu mai pleacă din țară deoarece oricum și-a stricat concediul. Deocamdată nu sunt vinovat

„Le-am zis că nu trebuie să mai merg la poliție. Nu sunt motive, nu plec din țară, concediul mi l-am stricat, deci nu e cazul. Am venit cu propunerea să vin de câte ori mă cheamă, dar nu în zile fixe, ca să fie presa prezentă și să îmi contureze acel portret de inculpat, de vinovat. De ce să nu beneficieze și Voiculescu de prezumpția de nevinovăție?”, le-a spus Voiculescu ziariștilor. 

"Deocamdată, eu nu sunt vinovat, iar expunerea mea publică excesivă – să merg la poliţie de două ori pe săptămână – crează impresia că sunt un om cu probleme", a declarat Dan Voiculescu la ieşirea din sediul DNA.

Citește și: Dan Voiculescu a dat în judecată Curtea de Apel București

Voiculescu a mai spus că nu el a făcut plângere la TB  împotriva conducerii CAB, în care era atacat regulamentul curții de a stabili completele de judecată format din judecătorii Camelia Bogdan și Alexandru Mihalcea.

Cei doi magistrați urmează să se pronunțe prin decizie definitivă în dosarul "ICA-prejudiciu 60 de milioane de euro", în care Voiculescu a fost condamnat de prima instață la cinci ani închisoare.

În Ecrisul Tribunalul București este meționat numele lui Dan Voiculescu ca autor al plângerii împotriva conducerii Curții de Apel București, prin avocatul său Daniel Didiță ( dosar 24768/3/2014), 

„Nu am contestat eu, nu e contestație făcută de Voiculescu, e o greșeală. Eu nu am contestat pe nimeni”, a mai spus acesta. 

Voiculescu spune că nu se teme de închisoare

„Nu mi-e frică de închisoare, iar pe 4 august nu va fi sentința finală. N-am înțeles de ce trebuie să fiu condamnat până în decembrie, dar apoi m-am gândit că vine Băsescu și vrea să mă vadă neapărat cu o sentință”, a mai spus Voiculescu. 

Cele mai citite

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă