10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialDan Voiculescu o atacă pe Laura Codruţa Kovesi

Dan Voiculescu o atacă pe Laura Codruţa Kovesi

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a declarat că îi cere procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, să explice de ce a avansat termenul de 2014 pentru prescrierea dosarului ICA, în condițiile în care avocatul său a spus că prescrierea este în 2023, după nou Cod Penal, şi 2018, după vechiul Cod, relatează Mediafax.

Voiculescu a spus că întreabă "pe toată lumea" dacă procurorul şef al DNA cunoaşte Codul Penal. El a precizat că legea prevede pentru "greşelile" procurorului care se pronunţă despre un caz aflat în instanţă aplicarea unei sancţiuni care poate duce la obligarea de a se retrage din magistratură.

Fondatorul PC a mai arătat că nu doreşte prescrierea faptelor din dosarul său, nici acum şi nici în 2023, ci o judecată pe bază de probe şi cu verdict.

Procurorul general al DNA, Laura Codruța Kovesi, a atras atenția, marți seară, într-un interviu pentru TVR, că faptele pentru care este judecat Dan Voiculescu în dosarul ICA se prescriu în decembrie și că magistrații ar trebui să dea o sentință. 
  
"Un dosar care a fost pe rolul instanțelor mai mult de șase ani e important să se soluționeze printr-o hotărâre (…) nu să stăm să așteptăm să intervină prescripția", deoarece în caz contrar "putem deveni suspicioși cu privire la cei care trenează judecarea", a spus procurorul general. "O să ne uităm cu atenție ce se întâmplă în acest dosar, că în toate celelalte dosare în care există pericolul că faptele să se prescrie", a adăugat Laura Codruța Kovesi. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă