8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE Instanța se pronunță pe 10 iulie pe contestația lui Dan Voiculescu...

UPDATE Instanța se pronunță pe 10 iulie pe contestația lui Dan Voiculescu privind controlul judiciar

UPDATE 12.19 Instanța a rămas în pronunțare. Magistrații vor decide pe 10 iulie dacă prelungesc sau nu controlul judiciar în cazul lui Dan Voiculescu.

”Am spus că nu îi cunosc pe acei oameni și cred că judecătoarea a înțeles despre ce este vorba”, a declarat Voiculescu la ieșirea din tribunal.

UPDATE 10.00 Dan Voiculescu a ajuns la Tribunalul București unde se judecă contestația privind controlul judiciar. La intrarea în Tribunal Dan Voiculescu a spus că nu va pleca din țară deși trebuia să meargă în vacanță.

"Nu mai plec, pentru că văd că e ofensivă, pentru că vacanţa trebuie  făcută în linişte.Probabil că domnul Băsescu trebuie să mai găsească ceva şi trebuie să rămân pe terenul de luptă. Poate să găsească oricând minciuni şi lucruri care nu au nicio legătură cu realitatea", au fost declaraţiile lui Dan Voiculescu, la intrarea în Tribunalul Bucureşti.

”E dreptul meu să o cer ( contestația). Eu de foarte mulți ani, din 2004 nu mai sunt implicat în niciun fel de tranzacții comerciale”, a declarat Voiculescu la intrarea în instituție.

”Nu cunosc nimic despre terenurile din Giurgiu”, a subliniat Voiculescu

—–

Tribunalul Bucureşti judecă, marţi, contestaţia lui Dan Voiculescu la măsura controlului judiciar dispusă de procurorii anticorupţie în dosarul în care este acuzat de şantaj.

Mai întâi Dan Voiculescu a trecut pe la IPJ Ilfov pentru controlul judiciar, măsură dispusă de DNA în dosarul în care este acuzat de șantaj. La ieșirea de la întâlnirea cu polițiștii a spus jurnaliștilor că nu a mai vorbit cu Nelu Iordache pe care l-a cunoscut în urmă cu 20 de ani și că Mugur Crăciun, socrul ”regelui asfaltului” nu este un apropiat al său, așa cum a dezvăluit, ieri, Robert Turcescu.

Citește și: Robert Turcescu: Nelu Iordache, ginerele unui om important din imperiul GRIVCO

"Repet. L-am cunoscut acum 20 de ani pe Nelu Iordache, dar nu eram doar eu cu el, ci 20 de oameni. Nu am făcut niciodată afaceri cu dânsul. Dosarul este unul foarte voluminos. Este un dosar în care este foarte mult de muncă. Nu am niciun apropiat Mugur Crăciun pe care l-am propus secretar de stat", a spus Voiculescu la sediul IPJ Ilfov

Voiculescu a mai vorbit și despre acuzațiile Monicăi Macovei, acesta spunând că ”eu și Monica suntem comuniști”. El a mai spus că nu se aștepta ca instanța Curții de Apel București să ia vreo decizie ieri în dosarul ICA.

Citește și: Amânare în Dosarul ICA: Un nou termen pe 4 august

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar faţă de Dan Voiculescu, acuzat de şantaj prin constrângere în scopul dobândirii, în mod injust, a unui folos patrimonial.

Citește și: Cine sunt DENUNȚĂTORII. Voiculescu, acuzat de 7 acte de ȘANTAJ, fapte asemănate de procurori cu "taxa de protecție contra denigrării prin presă". El contestă controlul judiciar. Poliția i-a luat arma și cartușele

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la organul de urmărire penală; să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; să nu părăsească teritoriul României, altfel decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului; să nu se apropie de denunţători, de martori şi să nu comunice cu aceste persoane direct sau indirect pe nicio cale.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/eeac6cabead6f1e0a71cdad8d850440e/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă