9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialDan Voiculescu se interesează din închisoare despre proprietățile lui. ANAF vrea să...

Dan Voiculescu se interesează din închisoare despre proprietățile lui. ANAF vrea să scoată la vânzare imobilele confiscate în dosarul ICA

Omul de afaceri Dan Voiculescu s-a interesat, din închisoare, printr-o scrisoare către ANAF dacă imobilele confiscate de stat au fost evaluate și la ce sumă, potrivit HotNews, după ce ANAF a început procesul de selecție al evaluatorilor pentru scoaterea la vânzare a proprietăților confiscate în dosarul ICA.

În dosarul ICA, omul de afaceri Dan Voiculescu a fost condamnat, în 2014, la 10 ani de închisoare, pentru corupție.

Evaluarea are loc în cadrul Secretariatului General al Guvernului și ar putea dura mai mult de o lună, potrivit surselor guvernamentale ale HotNews.

Citește și: Dosarul ICA: Dan Voiculescu rămâne definitiv în închisoare. Nu mai are nicio cale de atac

Prejudiciul stabilit de istanță în dosarul ICA este de 60 de milioane de euro și separat a dispus conficarea unor imobile.

Nu este clar dacă ANAF a întreprins demersurile necesare pentru recuperarea prejudiciului, însă Ministerul Agriculturii, care a fost parte civilă în dosar, a declarat pentru HotNews.ro că ANAF nu a virat niciun ban în contul ministerului.

“MADR, prin adresa 177633/ 27.08.2014,  a pus la dispoziția ANAF conturile în lei și valută solicitate. Pentru că în aceste conturi nu au fost virate sume provenite din confiscare, MADR a solicitat de la ANAF, cu adresă nr. 108297/ 12.02.2015, stadiul executării acestor sume”, se arată în răspunsul transmis HotNews.ro de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Citește și: Dan Voiculescu, reacție pe blog după respingerea recursului în dosarul ICA

Guvernul va scoate la vânzare patru proprietăți:  trei pe strada Gârlei, unde funcționează Grivco și Intact Media Group și unul de pe șoseaua București Ploiești, unde funcționează televiziunile Antena 1 și Antena 3.

Potrivit, surselor HotNews.ro, familia Voiculescu ar prefera ca imobilele să nu fie vandute și să rămână mai departe în chirie la stat, pentru a nu fi nevoiți să se mute dacă sunt cumpărate de altcineva.

Voiculescu nu a platit din proprie inițiativă partea sa de prejudiciu, cum a procedat Năstase, în consecință va fi executat silit.

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă