12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialDaniel Barbu a încercat să justifice jignirea adusă militarilor români. Explicațiile senatorului...

Daniel Barbu a încercat să justifice jignirea adusă militarilor români. Explicațiile senatorului ALDE sunt bizare

Senatorul ALDE Daniel Barbu a declarat, luni, că reacțiile privind declarația sa de săptămâna trecută, prin care susținea că meseria de politician este mai periculoasă decât cea a militarilor din Afganistan, sunt „inacceptabile”.

„Sigur că nu am vrut să lezez sensibilitatea cuiva. Am vrut doar să atrag atenția asupra unei probleme (…) S-a vădit că am avut dreptate (…), ceea ce confirmă faptul că e riscant să fii politician”, a spus el, precizând că declarația sa este „o metaforă”, a declarat senatorul ALDE pentru Digi24.

„Eu înusmi am fost agresat violent de o <<hoardă>> de 40 de persoane violente (…) Nu era o declarație publică, nu era un manifest politic (…) Nu am vrut să ofenzez pe nimeni, am vrut să <<îmbărbătez>> niște aleși locali”, a afirmat el.

Senatorul ALDE Daniel Barbu a declarat, vineri, în cadrul Ligii Aleşilor Locali ai partidului, că meseria de politician este cea mai grea, mai grea decât meseriile cele mai periculoase, precum mineritul şi a adăugat că este mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan, pentru că „spaţiul public a devenit un fel de teatru de operaţiuni în care orice ales local sau naţional îşi riscă libertatea, sănătatea, în fiecare zi”.


CITEȘTE ȘI: Oprea, Barbu și cu Ghiță ar sări la bătăiță. Cine e adevăratul autor la conspirației | OPINIE


„Foarte puţină lume ştie de fapt ce faceţi cu adevărat în fiecare zi a săptămânii, adesea şi sâmbetele şi duminicile. E o meserie grea, în zilele noastre, pentru că este o meserie riscantă. E mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan”, a spus senatorul ALDE, în cadrul Ligii Aleşilor Locali.

Declarația lui Barbu a stârnit numeroase critici în spațiul public. De exemplu, un veteran cu trei misiuni în Afganistan, fostul militar Florin Valea, a reacționat, sâmbătă, precizând cu militarii își riscă viața pe o diurna cu 40% mai mică decât cea a unui parlamentar, potrivit News.ro.

„Am participant la 3 misiuni în Afganistan, domnule Daniel Barbu. Ştiţi ce se află în acele cufere metalice care s-au întors din Afganistan? Nu sunt şpăgi sau comisioane care circulă în cercurile dumneavoastră, sunt trupuri de militari care au plecat în Afganistan pe o diurna egală cu 40% din diurna unui politician”, a scris militarul, într-o postare pe Facebook.


CITEȘTE ȘI: Ipocrizie. Viața de pension a senatorului Daniel Barbu: 1.620 de euro pe cuvântare din Parlament

„România liberă“ a analizat activitatea parlamentară a lui Da-niel Barbu și a descoperit că viața de senator a acestuia este una de pension – marcată printr-o activitate redusă în Senat, dar foarte bine plătită. În trei ani și zece luni de mandat, Daniel Barbu nu a făcut nici o declarație politică și nu a semnat nici o moțiune, potrivit datelor existente online pe senat.ro. O singură dată senatorul Barbu l-a interpelat pe premierul Dacian Cioloș în legătură cu numărul mare de condamnări ale României la CEDO. Barbu i-a mai adresat o întrebare ministrului Justiției, Raluca Prună, în legătură cu inițiativele pe care le are pentru protejarea prezumției de nevinovăție.


În plus, el i-a transmis senatorului un mesaj dur: „Ochelarii dumneavoastră ar merita să fie striviţi de bocancul plin de praf al unui soldat. (preferabil să-i aveţi pe nas)”.

Totodată, președintele  Asociaţiei Militarilor Veterani şi Militarilor cu Dizabilităţi, Marius Apostol, care a fost rănit grav de un dispozitiv explozibil improvizat, în Afganistan, a susținut că afirmația lui Barbu este incredibilă, precizând că îl invită să ia parte la o exclusie „all inclusive” în teatrul de operații.


CITEȘTE ȘI: Andrei Pleşu l-a descris cel mai bine Daniel Barbu. După ce l-a sprijinit şi l-a făcut director de editură, tânărul Barbu l-a acuzat pe Pleşu că este sabotor al programului guvernamental


 

 

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă