9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialDarius Vâlcov rămâne în arest preventiv

Darius Vâlcov rămâne în arest preventiv

UPDATE: Darius Vâlcov rămâne în arest preventiv, au decis judecătorii ÎCCJ. 

——-

Fostul ministru de Finanţe, Darius Vâlcov, află, vineri, dacă scapă de arestul preventiv. 

Astfel, judecătorii de la Înala Curte de Casaţie vor decide dacă se va menţinea această măsură preventivă în cazul lui Vâlcov, sau va fi înlocuită cu o măsură mai uşoară precum arestul la domiciliu sau controlul judiciar. 

Darius Vâlcov a fost trimis în judecată de procurorii DNA, în dosarul în care este acuzat de săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Astfel, Vâlcov a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, spălare de bani şi efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale, în formă continuată. 

Citeşte şi: RECHIZITORIU. Vâlcov l-a DENUNȚAT pe Blaga la DNA. CARE sunt acuzațiile și ce răspunde Blaga

Darius Vâlcov a stat în arest la domiciliu din 26 martie până în 2 aprilie, când a fost arestat preventiv pentru 23 de zile, până în 24 aprilie inclusiv. Instanţa supremă a admis în 2 aprilie contestaţia procurorilor DNA în cazul deciziei de arestare la domiciliu a lui Vâlcov luată de un judecător de drepturi şi libertăţi de la ICCJ. Decizia a fost luată după ce procurorii l-au acuzat de trafic de influenţă, pentru că ar fi intervenit, când era primar al Slatinei, în atribuirea unor contracte către un om de afaceri, care i-ar fi promis 20 la sută din sumele încasate.

Fostul ministru a fost trimis joi în judecată, prilej cu care DNA a făcut public şi rechizitoriul. Astfel, a ieşit la iveală faptul că Vâlcov a formulat un denunţ împotriva lui Vasile Blaga. 

Citeşte şi: Vasile Blaga RESPINGE acuzaţiile lui Vâlcov. Ce a declarat liberalul înainte de şedinţa PNL

Vâlcov a declarat în faţa anchetatorilor că Vasile Blaga a intervenit pentru ca firma Tehnologica Radion să câştige licitaţiile din Olt şi, mai mult, s-a şi interesat de derularea acestor licitaţii. 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă