8.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialCum i-au păcălit Victor Ponta și Sorin Oprescu pe locuitorii din Prelungirea...

Cum i-au păcălit Victor Ponta și Sorin Oprescu pe locuitorii din Prelungirea Ghencea

La împlinirea unui an de când premierul Victor Ponta şi primarul Capitalei, Sorin Oprescu, au spus că vor construi un pasaj peste Drumul de Centură şi vor începe lucrările de lărgire a „bulevardului” Prelungirea Ghencea, locuitorii acestui cartier au ieşit în stradă pentru a „comemora” neîndeplinirea promisiunilor făcute de autorităţi.

Aproximativ 60 de oameni s-au strâns duminică dimineaţă în apropiere de intersecţia dintre Prelungirea Ghencea şi Drumul de Centură, la chemarea unui grup de locuitori care de mai mulţi ani fac demersuri pe lângă Primăria Capitalei pentru realizarea unor lucrări de infrastructură, absolut necesare pentru traficul rutier şi de pietoni din zonă. Concret, oameni cer lărgirea la câte două benzi pe sens a aşa-zisului bulevard, amenajarea de trotuare pentru pietoni şi staţii RATB, precum şi construirea unui pasaj peste Drumul de Centură, la intrarea în Domneşti.

Promisiuni ale autorităţilor pentru aceste lucrări există din 2007, dar până în prezent nu s-a întâmplat nimic concret. În ultimii ani, în Prelungirea Ghencea s-au construit numeroase cartiere noi în care s-au mutat peste 10 mii de oameni de oameni, iar din cauza lipsei infrastructurii traficul în orele de vârf a devenit un coşmar. Mai mult chiar, din cauza inexistenţei trotuarelor sau a unor treceri de pietoni adecvate, au avut loc şi accidente de circulaţie cu urmări grave.

În august 2013, premierul Victor Ponta a făcut o vizită de lucru la intersecţia dintre Drumul de Centură şi Prelungirea Ghencea, însoţit de primarul Sorin Oprescu şi de ministrul de atunci al Marilor Proiecte, Dan Şova. Cu această ocazie, aceştia au promis în faţa camerelor de luat vederi că vor realiza un pasaj peste Drumul de Centură care să îmbunătăţească traficul din zonă, iar lucrarea va fi gata în 2014.

„Nu s-a făcut nimic pentru noi, deşi pentru alte proiecte mari s-au găsit bani de la buget ori s-au accesat fonduri europene”, a declarat Delia Mihalache, membră a grupului de pe facebook „Iniţiativa Prelungirea Ghencea”, care s-a ocupat cu demersurile pe lângă autorităţi.

La protestul de duminică a fost trimisă o scrisoare şi către primul ministru, Primăria Capitalei şi preşedintele Consiliul Judeţean Ilfov, autorităţi responsabile pentru infractura din zonă, pentru a le atrage atenţia asupra promisiunilor făcute în urmă cu un an. „În august 2013, ați declarat că în luna noiembrie a aceluiasi an urmează să fie semnate documentațiile necesare pentru realizarea Centurii de Sud. Aţi declarat că Proiectul Penetraţie Prelungirea Ghencea – Domneşti va demara până la sfârsitul anului 2013 şi se va finaliza în maxim 2 ani. Aţi declarat că până la sfârşitul anului 2014 pe teritoriul municipiului Bucuresti strada Prelungirea Ghencea va fi lărgită la 4 benzi şi va avea trotuare pietonale. Noi, locuitorii acestei zone, la un an de la întâlnirea cu dumneavoastră, nu sesizăm în teren nicio modificare. Vă reamintim că în zonă suntem aproximativ 10,000 de locuitori care depindem de realizarea acestor lucrări pentru a ne deplasa spre centrul Capitalei dar şi spre şcolile, grădiniţele, policlinicile, parcurile şi pieţele din cartier”, se arată în această scrisoare semnată de Grupul de iniţiativă al cetăţenilor din Prelungirea Ghencea.

 

 

Gabriel Bejan
Gabriel Bejanhttp://gabriel-bejan
Gabriel Bejan, sef departament Investigatii
Cele mai citite

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...
Ultima oră
Pe aceeași temă