20.6 C
București
sâmbătă, 1 iunie 2024
AcasăSpecialDe ce NU a fost schimbat șeful ROMSILVA, judecat pentru corupție în...

De ce NU a fost schimbat șeful ROMSILVA, judecat pentru corupție în dosarul “HREBENCIUC – prejudiciu de peste 303 milioane de euro”. Răspunsul ministrului Mediului

România Liberă a transmis, în urmă cu câteva zile,  doamnei ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer, o misivă în care o rugam să ne expună argumentele pentru care îl menține pe ADAM CRĂCIUNESCU pe funcția de director general al RN a Pădurilor ROMSILVA, în condițiile în care acesta este judecat pentru corupție în dosarul “Hrebeciuc, retrocedarea nelegală a peste 43.000 hectare de păduri, cu prejudiciu de peste 303 milioane de euro”.

După ce s-a întors de la Paris, doamna ministru Pașca Palmer ne-a trimis următorul răspuns:

Întreaga echipă de conducere a Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor este în evaluare încă de când am preluat acest portofoliu. Cred că eficiența unei instituții este posibilă doar atunci când lucrezi cu experți reputați în domeniu.

Rezultatele analizei de până acum s-au tradus prin cooptarea deja în echipa ministerului a trei noi Secretari de Stat, specialiști dovediți în domeniile pe care le coordonează și cu o foarte bună reputație profesională: Erica Stanciu a preluat portofoliul Păduri și are o experiență vastă în domeniul silvic, Viorel Lascu este noul Secretar de Stat pe Biodiversitate cu activitate îndelungă în domeniul protecției ariilor naturale iar Corina Lupu va gestiona portofoliul Mediu și Schimbări Climatice și este specialist în acest domeniu de peste 30 de ani.

În săptămânile care urmează voi extinde această evaluare și la instituțiile aflate în subordinea, coordonarea și sub autoritatea ministerului. Voi proceda identic și voi ține cont de toate componentele analizate și în cazul ministerului: de la rezultatele manageriale ale conducerilor și transparența instituțiilor, cu accent deosebit pe integritatea celor care conduc aceste instituții. “

Citește și: Șeful Romsilva, judecat pentru jaf de 303 milioane euro, rămâne pe funcție?

Tot NU se înțelege ce fel de EXPERȚI ar mai fi necesari pentru evaluarea lui ADAM CRĂCIUNESCU, în condițiile în care DNA l-a trimis în judecată  pentru corupție, iar doi JUDECĂTORI de cameră preliminară de la Înalta Curte de Casație și Justiție au admis rechizitoriul de trimitere în judecată, constatând că există probe rezonabile pentru judecare pe fond și cale de atac.

Menținerea pe funcție poate fi interpretată și ca o desconsiderare a activității DNA și a instanțelor de la Înalta Curte, ca să nu enumerăm și normele etice, cele de INTEGRITATE,  de care ar trebui să se țină cont pentru menținerea/numirea unor persoane pe funcții de conducere.

În cazul șefului ROMSILVA, Crăciunescu, prin trimiterea în judecată, există cel puțin îndoieli cu privire la INTEGRITATEA sa.

 

 

 

Cele mai citite

Cum ar putea Nicușor Dan să elimine și mafia din fotbal

Ilustrație: Marian Avramescu Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, se laudă în campania electorală pentru un nou mandat de edil-șef că a oprit mafia...
Ultima oră
Pe aceeași temă