16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialDe ce statul român nu poate intra în posesia fostei case a...

De ce statul român nu poate intra în posesia fostei case a lui Klaus Iohannis

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunțat că statul nu poate intra în posesia fostei case a preşedintelui Klaus Iohannis deoarece imobilul a fost revendicat de presupuşi succesori ai proprietarilor de drept, informează vineri Mediafax.

ANAF arată că, în urma pronunţării de către Curtea de Apel Braşov a unei hotărări irevocabile în cauză din dosarul cu nr. 262/62/2014, organele fiscale au solicitat Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate lmobiliară Sibiu rectificarea în cartea funciară, în sensul radierii dreptului de proprietate al părăţilor Bastea loan, Iohannis Carmen Georgeta şi Iohannis Klaus Werner.

După rectificarea de carte funciară, dreptul de proprietate asupra imobilului în cauză a revenit defuncţilor proprietari Ghenea Elisei şi Ghenea Maria.

Statul român, prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Sibiu, a solicitat ulterior notarului public suplimentarea certificatului de moştenitor prin care să se constate calitatea de succesor al Statului Român pentru cel de al doilea imobil situat în Municipiul Sibiu, strada Nicolae Bălcescu, nr.29, judeţul Sibiu.


Citește și: Magistrații au stabilit un nou termen în procesul casei soților Iohannis din Sibiu

Casa de pe strada Nicolae Bălcescu din Sibiu, nr. 29, a trecut în proprietatea statului român, iar în anul 1997 imobilul a fost cumpărat de chiriași. În anul 1999, contractele prin care chiriașii au cumpărat casa au fost anulate în instanță, la cererea fiului lui Nicolae Baștea, acesta din urmă fiind nepot al soților Ghenea. Casa ajunge apoi în proprietatea familiei Iohannis, care a cumpărat partea urmașilor lui Nicolae Baștea. Foștii chiriași au deschis procese în instanțe, pentru anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat în posesia imobilului din Sibiu, contestând calitatea de urmaș de drept al lui Nicolae Baștea.


“Precizăm în acest sens că, în prezent pe rolul Tribunalului Sibiu, s-a deschis o nouă acţiune in justiţie de către pretinşi succesori ai defuncţilor Ghenea Elisei şi Ghenea Maria, care solicită anularea certificatului de moştenitor al Statului Român şi din această raţiune, notarul public, amână emiterea certificatului la care s-a făcut mai sus referire. În urma motivării hotărării judecătoreşti pronunţate de Curtea de Apel Piteşti, prin care a fost respinsă contestaţia în anulare formulată de reclamanţii Lazurca Georgeta, Iohannis Carmen Georgeta şi Iohannis Klaus Werner, se va solicita din nou notarului competent, să procedeze la emiterea unui supliment al certificatului de moştenitor al Statului Român pentru imobilul din Sibiu, strada Nicolae Bălcescu, nr.29, judeţul Sibiu”, menționează ANAF.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...

ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului

ONV LAW, una dintre cele mai dinamice case de avocatură din România, își extinde echipa cu 6 noi avocați, ca urmare a creșterii portofoliului de...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă