13.9 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialDe cealaltă parte a gratiilor. Un agent principal de la Penitenciarul Poarta...

De cealaltă parte a gratiilor. Un agent principal de la Penitenciarul Poarta Albă, ARESTAT pentru trafic de influență

Încercarea de a face trafic de influență l-a trimis pe un angajat de la Penitenciarul de la Poarta Albă de cealaltă parte a gratiilor. Acesta a fost arestat preventiv fiind acuxat că a primit circa 2.000 de euro pentru a interveni pe lângă persoane din unitatea de detenție pentru ca acestea să obțină transferul unei persoane aflate în detenție, precum și o propunere de eliberare condiționată pentru alt deținut.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, Liviu Vasile Stamate, în calitate de agent principal la Penitenciarul Poarta Albă, a pretins, în luna iunie, de la un denunțător suma de 400 de euro în schimbul intervenției pe lângă factorii de răspundere din cadrul unității de detenție în favoarea transferării denunțătorului la Secția Valu lui Traian, anunță Mediafax.

Suma respectivă a fost depusă în 23 iulie, prin serviciul Western Union, pe numele unei cunoștințe a agentului principal.

De asemenea, în 29 iunie, Liviu Vasile Stamate a pretins de la un alt denunțător suma de 1.500 de euro în schimbul intervenției pe lângă persoanele competente din cadrul Penitenciarului Poarta Albă, pentru ca acestea să îl propună pe denunțător la comisia de liberări condiționate.

În 2 august, cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Constanța și a reprezentanților Administrației Penitenciarului Poarta Albă a fost organizat un flagrant, în urma căruia bărbatul a fost prins în timp ce primea 1.500 de euro și 1.300 de lei, în schimbul traficării influenței.

Liviu Vasile Stamate a fost reținut pentru 24 de ore, după care a fost prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă. Tribunalul Constanța a decis arestarea preventivă a bărbatului pentru 30 de zile.

Cele mai citite

Piedone, Firea, Nicușor și Burduja vor în primărie; primăria ar putea intra în Șoșoacă

IlustrațieȘ Marian Avramescu Nicușor Dan, Gabriela Firea, Cristian Popescu – Piedone, Sebastian Burduja și teoreticul candidat al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) visează să...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Iulia Svyrydenko, ministrul Economiei din Ucraina: Investitorii străini au injectat 4,25 miliarde de dolari în economia țării în 2023

Investitorii străini au injectat anul trecut un total de 4,25 miliarde de dolari în economia ucraineană, potrivit Băncii Naționale a Ucrainei. Această cifră este...
Ultima oră
Pe aceeași temă