18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialDe la ce a pornit incendiul care a distrus şase apartamente din...

De la ce a pornit incendiul care a distrus şase apartamente din Capitală

O țigară aprinsă s-ar putea afla la originea incendiului din Capitală care a distrus șase apartamente dintr-un bloc, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Bucureşti – Ilfov, citat de Mediafax

Astfel, specialiştii Comisiei de cercetare din cadrul ISU Bucureşti – Ilfov au stabilit că incendiul care a izbucnit, vineri seară, la mansarda unui bloc de pe Aleea Mizil a fost provocat de o țigară aprinsă.

“În speţă, cel mai probabil loc al focarului de incendiu a fost balconul unui apartament de la nivelul mansardei, iar sursa probabilă de aprindere este jarul produs de o ţigară”, se arată într-un comunicat emis de ISU Bucureşti – Ilfov.

Citește și: FOTO. Chişinău, în FLĂCĂRI. Cum au stins pompierii incendiul

Potrivit sursei citate, focul s-a extins din cauza faptului că incendiul a fost observat târziu şi de faptul că mansarda şi acoperişul erau făcute din materiale care ard uşor.

Conform pompierilor, din punct de vedere al securităţii la incendiu, blocul nu era prevăzut cu instalaţii de stingere a incendiilor, detecţie sau semnalizare. Deși la mansardă, deasupra casei scărilor, exista o trapă de desfumare, aceasta nu a funcţionat.

Focul a izbucnit, vineri seară, la mansarda blocului de patru etaje, cu 51 de apartamente, din zona 1 Decembrie din Capitală. Incendiul a cuprins o suprafață de 500 de metri pătrați și s-a manifestat cu flăcări și degajări mari de fum.

La şase minute de la semnalarea sa, au ajuns la fața locului primele trei autospeciale de stingere, o autoscară, un echipaj de descarcerare și unul SMURD, ale ISU București – Ilfov.

Incendiul a fost lichidat cu 17 autospeciale de stingere și trei autoscări. De asemenea, au fost mobilizate trei echipaje de descarcerare și trei ambulanțe SMURD.

Pompierii au avut probleme, întrucât rețeaua de hidranți din zonă nu are debitul necesar autospecialelor de stingere, dar și pentru că o parte din hidranți nu funcționau.

Unul dintre ofițerii ISU care a ajuns printre primii la fața locului a fost transportat la Spitalul de Urgență Floreasca, deoarece se simțea rău în urma expunerii la fum. Acesta a fost externat ulterior.

Toți cei care se aflau în clădire au fost evacuați. Un bărbat de aproximativ 80 de ani, imobilizat, a fost scos din bloc de pompieri. Totodată, o femeie de aproximativ 50 de ani, care a suferit un atac de panică, a primit îngrijiri de la un echipaj SMURD.

Cele mai citite

METEO. Mai multe județe afectate de vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben pentru intensificări ale vântului, valabilă în următoarele ore, pentru nouă județe și Municipiul...

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...
Ultima oră
Pe aceeași temă