15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialGhiță, denunțătorul. De unde știa ce mailuri ale șefei DNA au spart...

Ghiță, denunțătorul. De unde știa ce mailuri ale șefei DNA au spart spionii de la Black Cube? Ținea legătura direct cu ei?

UPDATE

La ieșirea din sediul DNA, Sebastian Ghiță a confirmat că a fost invitat la audieri la DIICOT încă de săptămâna trecut. De unde rezultă că și-a pregătit de ieri intrarea la audiere, cu detaliile făcute publice, încă de ieri, despre adresa de e-mail a șefei DNA, Laura Codruța Koveși. Amănuntele au fost întoarse pe toate fețele în spațiul public.

Ghiță a susținut, între altele, că șefa DNA îi trimitea mesaje de pe adresa “cucuveauamov@gmail.com”, a indicat si adresa de mail al unui consilier al sefei DNA. Un amănunt interesant: Ghiță a susținut că mailul a fost spart de spionii de la Black Cube. De unde știa? Direct de la spioni? Se pare că nu le-a spus nici procurorilor.

Ce știm despre Sebastian Ghiță? Știm că este în spatele unor firme IT, care derulează contracte cu mai toate serviciile secrete ale României și cu multe alte instituții publice. A intrat Ghiță, neautorizat, în serverele  serviciilor secrete ? A făcut  spionaj prin firmele sale de IT?

DIICOT trebuie să ne dea răspunsuri la aceste întrebări. 

=====

Deputatul Sebastian Ghiță a fost citat, luni seara, la DIICOT, în calitate de martor-denunțător, în dosarul “Black Cube”- spionarea șefei DNA  de către o firmă înființată de foști ofițeri Mossad. El trebuie să explice de unde a știut ce e-mailuri au spart cetățenii evrei de la “Black Cube”, care o spionau pe șefa DNA, Laura Codruța Koveși. De asemenea, de unde știa ce tipuri de informații transmitea șefa DNA prin acele e-mailuri. Ținea legătura direct cu spionii? 

Ghiță a susținut că spionii au spart adresa de e-mail “cucuveauamov@gmail.com”, care ar fi fost folosită de șefa DNA Laura Codruța Koveși, și că ar fi aflat, între altele, secrete de stat. Aceste informații nu au fost găsite de procurori în memoriile unităților informatice confiscate de la spioni.

Surse judiciare afirmă că nici la DIICOT Sebastian Ghjiță nu a dat informații clare, ci “băltite”, ca și la Parchetul General în dosarul în care s-a autodenunțat ca falsificator al raportului tehnic al tezei de doctorat al șefei DNA.

În dosarul “Black Cube” au fost inculpați trei cetățeni evrei, Weiner Ron si Geclowicz David și Yossi Barkshtein, angajați ai firmei de intelligence, și este arestat locotenent- colonelul SRI în rezervă Daniel Dragomir, din Ploiești.

 Dragomir a fost șef grupare sectoare informativ-operative în Direcția Generală de Prevenire si Combatere Terorism din cadrul SRI, post din care ar fi avut ocazia să cunoască inclusiv ofițeri Mossad.

Și societatea “Black Cube” este anchetată pentru  două contracte prin care s-a angajat să o spioneze pe șefa DNA,  Laura Codruța Kovesi  ca să afle date compromițătoare pe care să le folosească apoi într-o campanie de discreditare.

Fostul ofițer  SRI Dragomir a încheiat un astfel de contract cu cei de la Black Cube, plătindu-le acestora 900.000 de lire sterline, spun procurorii DIICOT.

Surse judiciare afirmă că Dragomir este interfața altor persoane, investigate de DNA, care ar fi avut interesul de a o discredita pe Koveși. Sebastian Ghiță are patru dosare de corupție și ar fi un apropiat al fostului ofițer SRI, spun surse din Ploiești.

Audierea  la DIICOT, un nou spectacol oferit de Ghiță

Ghiță și-a pregătit intrarea de luni în sediul DIICOT. Cu o zi înainte a lansat în spațiul public detalii despre adresa de email cucuveauamov@gmail.com, despre care a susținut că este a șefei DNA. A legendat mailul cu picanterii de genul că șefa DNA ar fi trimis de pe această adresă jurnalistilor detalii din dosare, că ar fi folosit acest mail în corespondenta cu însuși Ghiță etc.

A dat și o captură primită de pe acest mail, în care apare o altă adresă, ce aparține unui consilier al șefei DNA, și care a fost într-adevăr ținta celor de la Black Cube, potrivit surselor noastre. “Spionii” nu au reușit să spargă adresa reală de e-mail a consilierului DNA  și nici adresa  folosită de șefa DNA, mai spun aceleași surse.

În treacăt fie spus, singurele succese ale “spionilor” au fost spargerea unor mailuri ale unor foști angajați ai DNA, mai afirmă sursele noastre.

La intrarea în sediul DIICOT, Ghiță și-a făcut spectacolul obișnuit deja. A declarat: “Sunt convins că acea operațiune a unei agenții străine a lui Meir Dagan este în atenția DIICOT pentru că principala țintă este doamna Kovesi și pentru că adresa cucuveauamov@gmail.com este a doamnei Kovesi și a fost spartă și au aflat informații secrete ale statului român”

Cel mai probabil, Sebastian Ghiță va fi întrebat de procurorii DIICOT de unde știe ce adrese de mail au fost sparte de cei de la Black Cube și de unde știe ce conțineau acele mailuri sparte de spioni.

Cum a reacționat lt.col SRI (r) Dragomir înainte să fie arestat

Intr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook pe 11 mai 2016, la circa trei saptamani după izbucnirea scandalului Black Cube, Daniel Dragomir îi cerea șefei DNA “să stea în banca ei”.  

“Să aștepte cuminte în banca domniei sale până o să i se pună brățările pe care le merită cu prisosință pe mânuțele ei mari”, scria Dragomir..

După ce Dragomir a ajuns în arest, demersurile pentru a obține o eventuală inculpare a șefei DNA au fost declanșate de Sebastian Ghiță, care a făcut un autodenunț la Parchet. În autodenunț Ghiță susține că a participat, alături de alte persoane și cu știința Codruței Koveși, la falsificarea al unui raport tehnic în care s-a argumentat faptul că șefa DNA nu a plagiat teza de doctorat.

Acum, Ghiță face denunț ( sau autodenunț, încă nu știm) la DIICOT.

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...
Ultima oră
Pe aceeași temă