15 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialDecizia privind extrădarea lui Gregorian Bivolaru, amânată pentru 11 mai

Decizia privind extrădarea lui Gregorian Bivolaru, amânată pentru 11 mai

UPDATE 20.12: O instanţă din Paris a prelungit miercuri mandatul de arestare a liderului MISA, Gregorian Bivolaru, cu toate că avocaţii acestuia ceruseră plasarea în control electronic cu o brăţară de monitorizare. Termenul stabilit pentru judecarea extrădării în România este de 11 mai.

========

Magistraţii francezi au amânat, pentru a doua oară, pronunţarea privind extrădarea lui Gregorian Bivolaru, pentru 11 mai, acesta rămânând în stare de arest, au declarat, miercuri, surse oficiale pentru Mediafax.

Potrivit surselor citate, magistraţii din Franţa au decis să amâne, pentru a două oară, pronunţarea privind extrădarea lui Grogorian Bivolaru, pentru 11 mai. Magistraţii din Franţa vor să analizeze situaţia lui Bivolaru din România, deoarece acesta a acuzat că “este persecutat de sistemul judiciar”. De asemenea, instanţa a decis ca Gregorian Bivolaru să rămână în stare de arest şi au respins solicitarea avocaţilor acestuia de a purta o brăţară electronică de monitorizare.

Ultimul proces a avut loc pe 2 martie, atunci când instanţa nu a luat nicio decizie şi a fixat un nou termen peste trei săptămâni (23 martie). Gregorian Bivolaru a fost prins de poliţie în Franţa, pe 26 februarie. El era căutat de autorităţile române, după ce în 2013 fusese condamnat la închisoare pentru trafic de persoane şi acte sexuale cu minori. În 2005, “Guru”, cum i se spunea, a primit azil politic în Suedia.

Gregorian Bivolaru, în vârstă de 63 de ani, a fost reţinut şi plasat în detenţie judiciară, în vederea eventualei extrădări în România. Acesta a figurat pe lista Agenţiei poliţiei europene (Europol) cu cei mai căutaţi infractori, fiind alături de indivizi precum Salah Abdeslam, dat în urmărire pentru implicare în atacurile teroriste comise la Paris în noiembrie 2015.

 

Cele mai citite

SUA vor lua măsuri după ce Georgia a adoptat legea controversată privind “influenţa străină”

Statele Unite(SUA) examinează "măsuri" de retorsiune după ce Georgia a votat o lege controversată privind "influenţa străină", a afirmat miercuri şeful diplomaţiei americane, Antony...

Atalanta Bergamo a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0) în finala Europa League

Atalanta Bergamo a cucerit trofeul Europa League la fotbal, după ce a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0), miercuri seara, pe...

Mai mult de 140 de persoane ale zborului Singapore Airlines în care o persoană a murit au aterizat în Singapore

Peste 140 de pasageri și membri ai echipajului zborului Singapore Airlines în care o persoană a murit în timpul unor turbulențe puternice, au ajuns,...
Ultima oră
Pe aceeași temă