5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialDecizie DEFINITIVĂ: Mihail Vlasov, condamnat DEFINITIV la cinci ani de închisoare cu...

Decizie DEFINITIVĂ: Mihail Vlasov, condamnat DEFINITIV la cinci ani de închisoare cu executare

Fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) Mihail Vlasov a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă. Decizia luată joi de Înalta Curte de Casație și Justiție este definitivă. 

În rechizitoriul întocmit, procurorii arată că, în 26 februarie 2013, Vlasov, în calitate de  președinte al Colegiului de Conducere al Camerei de Comerț și Industrie a României (C.C.I.R), i-a solicitat unui membru al Parlamentului României (deputat) să îi susțină interesele prin promovarea unui proiect de act normativ intitulat „Lege privind registratorii comerciali și activitatea de înregistrare în registrul comerțului”, potrivit unui comunicat DNA. 

Citește și: Mihail Vlasov, trimis în judecată pentru DARE de mită. Cum voia avocatul să pună mâna veniturile Registrului Comerțului

Vlasov a solicita acest lucru deoarece umărea să influențeze adoptarea unui act normativ prin care  Camera de Comerţ şi Industrie  a României (CCIR) să poată prelua Oficiului Naţional al  Registrului Comerţului. Scopul determinant  al  acestui  demers legislativ îl reprezenta  controlarea veniturilor obţinute din activitatea desfăşurată de Registrului Comerţului.

Citește și: INTERCEPTĂRI INCENDIARE: Vlasov: Undă verde ca să luăm Registrul Comerțului. Chiar de la numărul 1! De la Victor!

În dosarul lui Vlasov au apărut mai multe nume cunoscute din politica românească precum: Victor Ponta, Crin Antonescu, Mona Pivniceru și Alina Gorghiu. 

Citește și: INTERCEPTĂRI. Culisele întâlnirii dintre Vlasov-Ponta-Pivniceru: ”Am primit undă verde de la omul numărul unu: Victor”

În 9 aprilie 2014, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată pe Mihail Vlasov, suspendat la acel moment din funcţia de preşedinte al CCIR, pentru trafic de influenţă.

Mihail Vlasov a fost denunţat la DNA de omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki, de la care ar fi cerut, în 13 martie 2014, un milion de euro. În 18 martie 2014, Vlasov a fost prins în flagrant, într-un restaurant din Bucureşti, după ce a primit de la omul de afaceri 200.000 de euro.

Procurorii au arătat, în rechizitoriul trimis instanţei, că în schimbul acestor bani, Vlasov i-ar fi promis omului de afaceri că-şi va folosi influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra arbitrilor din cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă CCIR învestiţi cu soluţionarea unui dosar în care denunţătorul avea calitatea de pârât-reclamant şi că îi va determina pe aceştia să pronunţe o hotărâre arbitrală favorabilă acestuia.

Dosarul de la Curtea de Arbitraj avea ca obiect pretenţiile formulate de SC Infopressgroup SA, care cerea de la Petroczki şi asociatul lui suma de 15 milioane de lei, precum şi cererea reconvenţională având ca obiect de plată suma de 270.000 de euro, potrivit informaţiilor din dosar.

Într-un alt dosar, Mihail Vlasov este urmărit penal pentru şantaj, în aceeaşi cauză fiind cercetată şi fiica sa Vanda Vlasov. Mihail Vlasov este acuzat că l-ar fi ameninţat pe preşedintele interimar al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, spunându-i “că nu este bine ce face” şi că nu ar vrea “să sufere şi copiii altuia”.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă