19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăTechDecizie definitivă: Piedone nu poate candida pentru un nou mandat. Primarul suspendat...

Decizie definitivă: Piedone nu poate candida pentru un nou mandat. Primarul suspendat al Sectorului 4 a anunțat că nu se dă bătut

UPDATE miercuri, 8.30:  Primarul suspendat al Sectorului 4 a anunțat, marți seara, pe pagina sa de Facebook, că nu se va da bătut și că „merge până la capăt” cu candidatura sa pentru un nou mandat de primar, deși Tribunalul București i-a respins, marți, candidatura.

El a precizat că „se dă o luptă pe viață și pe moarte” să îi fie împiedicată candidatura. „Ei bine, nu au decât două opțiuni, să mă omoare sau să mă lase în pace să mă supun judecății Dvs, la vot, pe 5 iunie”, a mai scris el.

Piedone a anunțat că va iniția o nouă campanie de strângere de semnături, „de data aceasta de două ori mai multe”,

„Vă mulțumesc Dvs, celor care au fost alături de mine, și vă anunț că voi iniția o noua campanie de strângere de semnături, de data aceasta de două ori mai multe, că poate așa vom putea trece peste toate mizeriile pe care le pregătesc cei care vor puterea cu orice preț!  Vă rog urmăriți pe pagina mea de Facebook locațiile în care voi fi prezent pentru această campanie de semnături. Va dura până în ultima zi de campanie și așa vor vedea cu toții că semnăturile sunt autentice. Cer și televiziunilor ca, dacă vor și sunt interesate, să transmită LIVE tot procesul pentru a observa pas cu pas că este o procedura corectă și transparentă”.

El le-a transmis susținătorilor săi să „aibă încredere”, pentru că el va merge „până la capăt!”

————

UPDATE: Eugen Iancu preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010 a declarat, pentru Mediafax, imediat după decizia instanţei, care a interzis candidatura lui Cristian Popescu Piedone, că tragedia din Colectiv nu îi permitea “din punct de vedere moral să mai candideze. Era o palmă dată memoriei copiilor noştri". 

====

Tribunalul Bucureşti a decis că Cristian Popescu Piedone nu poate candida pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 4. Decizia instanţei este definitivă. 

În urmă cu două zile, Judecătoria Sectorului 4 luase o decizie diferită, considerând că fostul primar poate candida din nou, respingând contestaţia depusă de Asociaţia „Colectiv pentru Viitor" privind candidatura lui Piedone.

Hotărârea a fost însă contestată la Tribunalul Bucureşti, instanţă care a dispus marţi seara anularea hotărârii BEC şi respingerea candidaturii. Tribunalul a admis astfel o contestaţie depusă de avocatul Gheorghe Piperea. 

Tribunalul Bucureşti "respinge candidatura intimatului Popescu Cristian Piedone pentru funcţia de primar al Sectorului 4 Bucureşti. Menţine în rest dispoziţiile sentinţei civile apelate", se arată în hotărâre.

"Respinge ca nefondate apelurile formulate de apelanţii contestatori Oprea Mariana, Dobre Victor Adrian şi Năstase Cezar Victor. Admite apelul formulat de apelantul contestator Piperea Gheorghe. Schimbă în parte sentinţa civilă apelată în sensul că admite contestaţia formulată de contestatorul Piperea Gheorghe împotriva Hotărârii nr. 3 a BEC nr. 4 – sector 4. Respinge candidatura intimatului Popescu Cristian Piedone pentru funcţia de primar al Sectorului 4 Bucureşti. Menţine în rest dispoziţiile sentinţei civile apelate. Definitivă", se arată în decizia instanţei.

În timpul procesului din primă instanţă, Gheorghe Piperea a declarat că nu sunt îndeplinite cerinţele formale ale dosarului privind candidatura lui Piedone prevăzute de Legea nr. 115/2015, deoarece numărul total al alegătorilor din Circumscripţia electorală nr. 4, Sector 4, este de 274.190, iar lista de susţinători trebuie să cuprindă 2.742 de susţinători. 

Piperea susţinea că lista depusă de Piedone nu îndeplineşte condiţiile legale, adăugând că, "având în vedere oprobriul public" declanşat împotriva fostului primar, este imposibil ca acesta să fi reuşit strângerea semnăturilor necesare, care să respecte condiţiile prevăzute de art. 51 din Legea nr. 115/2015, neexistând nicio probă vizuală privind o eventuală campanie de strângere publică de semnături pentru susţinerea acestei candidaturi. 

În al doilea rând, avocatul le-a spus judecătorilor că există un conflict de interese între Piedone şi instituţia la care acesta şi-a depus candidatura, întrucât Primăria Sector 4 s-a constituit parte civilă în dosarul Colectiv, solicitând daune morale de 100 milioane euro, existând posibilitatea ca, odată ales primar, Piedone să determine renunţarea la acţiunea civilă. 

Agerpres scrie că Gheorghe Piperea a făcut referire la caracterul imoral al candidaturii lui Piedone, care reprezintă în opinia publică principalul responsabil pentru tragedia din Clubul Colectiv, iar acceptarea candidaturii acestuia "reprezintă o ofensă adusă cetăţenilor indignaţi, precum şi o atingere adusă memoriei victimelor".

Cristian Popescu Piedone îşi anunţase candidatura pe Facebook: „Astazi am facut un pas care nu mi-a fost usor: mi-am depus candidatura pentru Primaria Sectorului 4. Singurii care au fost prezenti alaturi de mine au fost copiii mei: Ana si Vlad, pentru ca familia mi-a oferit sprijinul de care aveam nevoie si mi-a dat curajul de a merge mai departe.

Am trecut printr-o perioada tulbure, care poate ca nu s-a terminat. Ca un bun crestin ortodox, ii sunt recunoscator lui Dumnezeu ca in toata aceasta perioada am intalnit pe strada, in parc, in magazine, oameni care mi-au amintit ce reprezint pentru ei.

Va sunt recunoscator voua pentru ca, atunci cand ne-am intalnit, ori in mesajele pe care mi le-ati trimis chiar aici, pe facebook, mi-ati spus ca ma apreciati pentru ce am facut in sectorul nostru. Dar mi-ati spus si ceva care m-a durut: m-ati intrebat de ce nu mai fac nimic pentru voi, de ce v-am parasit?”, a scris Piedone pe Facebook.

Cele mai citite

Legea pentru prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă, promulgată de Klaus Iohannis

Legea iniţiată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) pentru ratificarea Convenţiei privind prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă a...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...

Casa Albă a reprogramat întâlnirea anulată de Netanyahu de la Washington

Decizia vine în contextul în care Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe, a anunţat că premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a revenit asupra...
Ultima oră
Pe aceeași temă