21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialDeclarație CATEGORICĂ la poligonul Smârdan: Trupele armate ale NATO sunt ca un...

Declarație CATEGORICĂ la poligonul Smârdan: Trupele armate ale NATO sunt ca un cuţit şi vom ascuţi tăişul acelui cuţit

Comandantul Corpului XVIII Aeropurtat al NATO, Stephen J. Townsend, a declarat, miercuri, în judeţul Galaţi, că forţele armate ale NATO sunt ”ca un cuţit” al cărui tăiş va fi ascuţit, informează Mediafax.

“Sunt două scopuri ale acestui exerciţiu. Primul scop este de a ne îmbunătăţi pregătirea, de a ne ascuţi cuţitele. Forţele armate al NATO sunt ca un cuţit şi vom ascuţi tăişul acelui cuţit. Al doilea obiectiv este de a demnostra capabilităţile pe care le avem, vom demonstra capabilităţile din două puncte de vedere, din punct de vedere al NATO, al aliaţilor şi prietenilor noştri din Europa, şi, de asemenea, ne vom demonstra capabilităţile pentru potenţialii noştri adversari, indiferent cine sunt ei”, a spus generalul-locotenent Stephen J. Townsend, care a participat, în Poligonul Smârdan din judeţul Galaţi, la exerciţiul militar multinaţional Swift Response 15.

Citește și: Comandamentul NATO din Bucureşti începe să funcţioneze la 3 septembrie

El a mai afirmat că România s-a dovedit a fi întotdeauna ”un partener de încredere” al NATO.

“România s-a dovedit întodeauna capabilă de a participa la exerciţiile făcute de NATO şi s-a dovedit a fi un partener de încredere şi am luptat alături de soldaţii români în războiul din Afganistan începând din 2001. Întodeauna România s-a dovedit a fi un partener puternic în relaţia cu NATO şi SUA”, a mai spus generalul american.

Generalul-locotenent Stephen J. Townsend, comandantul grupării operative întrunite şi comandantul Corpului XVIII Aeropurtat al NATO, s-a numărat printre cei 230 de militari din Italia, Spania şi din Forţele Terestre ale SUA care au executat în Poligonul Smârdan, în cadrul exerciţiului militar mutinaţional Swift Response 15, un asalt aeropurtat.

Despre saltul cu paraşuta în Poligonul Smârdan, generalul american a spus că paraşutarea a fost foarte uşoară, dar că cineva a lasat bucăți de sârmă ghimpată pe câmp şi din această cauză s-a înţepat la mână.

“Este un foarte bun câmp de luptă”, a mai spus zâmbind generalul.

Aproape simultan cu asaltul aeropurtat din Poligonul Smârdan, militari ai trupelor NATO s-au parașutat și în poligoanele Hohenfels din Germania şi Novo Selo din Bulgaria, unde se vor desfăşura şi antrenamente ulterioare.

Cele mai citite

Universitatea Craiova – „U” Cluj, în finala barajului pentru Conference League. „Șepcile Roșii” au învins Oțelul

Ultima echipă care va reprezenta România în cupele europene se va decide dintre Universitatea Cluj și Universitatea Craiova, după ce formația antrenată de Ioan...

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...

Premierul slovac Fico se află în afara oricărui pericol, dar starea sa este gravă

Premierul slovac Robert Fico nu mai este în pericol imediat, dar se află în continuare în stare gravă, a declarat duminică adjunctul său, la...
Ultima oră
Pe aceeași temă