10.4 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialSorin Cîmpeanu, prima declarație după propunerea ca premier interimar

Sorin Cîmpeanu, prima declarație după propunerea ca premier interimar

 

Premierul interimar, Sorin Cîmpeanu, a declarat, la preluarea mandatului, că este o responsabilitate foarte mare, chiar dacă Executivul pe care îl conduce are atribuţii limitate.

“Guvernul va avea în sarcină gestionarea tuturor problemelor curente, nu va putea trimite OUG-uri sau proiecte de lege. Asta nu înseamnă că nu vom asculta cu toată atenţia deciziile privind întocmirea legii bugetului, atât modul de derulare al investiţiilor, cât şi plata salariilor şi nu numai. Am discutat cu partidele politice şi îmi doresc sprijinul partidelor parlamentare.

România trebuie să rămână un factor de stabilitate. De aceea, trebuie să asiguram un echilibru cât mai pronunţat, pentru a nu genera pierderi. Îmi exprim convingerea că se vor găsi soluţii pentru o stabilitate cât mai bună. Astăzi voi convoca o întâlnire informală cu toţi membri, urmând ca de săptămâna viitoare să intrăm în normalitate, cu o sedinţă de Guvern, programată miercuri, de la ora 12.00″.

Citeşte şi: Cele patru controverse din jurul primului ministru interimar, Sorin Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu, în vârstă de 47 de ani, ministru al Educației şi Cercetării Ştiinţifice din decembrie 2014, a absolvit Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV), în anul 1991. În anul 2000, el a obținut diploma de doctor la aceeași instituție de învățământ superior.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, desemnat premier interimar de către președintele Klaus Iohannis, este din 2012 rector al Universității de Știinte Agronomice și Medicină Veterinară din București și președinte al Consiliului Național al Rectorilor, condus anterior de Ecaterina Andronescu.

Decizia Preşedintelui a venit după ce, miercuri dimineaţa, premierul Victor Ponta şi-a anunţat demisia, ca urmare a protestelor de marţi, când mii de protestatari au ieşit în stradă pentru a cere demisia celor răspunzători pentru incidentul din clubul Colectiv.

 

Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă