13.5 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialVIDEO: Demis Roussos a murit

VIDEO: Demis Roussos a murit

Cântăreţul grec Demis Roussos a decedat la vârsta de 69 de ani, a declarat fiica lui pentru Le Figaro.

 

Cântăreţul a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică. Decesul acestuia a fost anunţat, luni dimineaţă, pe Twitter. 

Demis Roussos este cunoscut în Franţa pentru cariera sa solo. Acesta a atins apogeul carierei sale în anii '80. 

Cine a fost Demis Roussos

Cântăreţul de origine greacă Demis Roussos, pe numele său adevărat Artemios Ventouris Roussos, s-a născut pe 15 iunie 1946, în Egipt, ceea ce i-a marcat stilul muzical. Astfel, influenţele muzicii egiptene s-au simţit în muzica sa. 

La zece ani, el a devenit interesat de jazz şi a început să cânte la trompetă. În timpul crizei de la Canalul Suez, Roussos a emigrat împreună cu familia sa în Grecia, unde a fost nevoit să-şi întreţină familia cântând în baruri. În prima formaţie, The Idols, a cântat iniţial la chitară bass, iar calităţile sale vocale au fost descoperite accidental.

În 1968 a luat fiinţă Aphrodite's Child, al cărui prim album s-a vândut în peste un milion de copii numai în Franţa şi l-a făcut celebru pe Roussos în întreaga lume.

În anii '70 a lansat albume de succes ca "My Reason", "Happy To Be On An Island In the Sun", "Good Bye My Love, Good Bye", precum şi "Time" şi "Voice and Vision".

În 1978, cântăreţul s-a retras de pe scenă şi s-a dedicat familiei. El a scos albumul "The Story of Demis Roussos" în 1985, după ce avionul în care călătorea a fost deturnat de terorişti, care l-au ţinut captiv în Beirut.

De atunci, el a militat prin muzica sa pentru pace în lume şi protejarea mediului înconjurător

Cele mai citite

Koeman: Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei

„ Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei, altfel va avea parte de o seară grea la Frankfurt”, și-a...

Ciucă și Ciolacu s-au pozat alături de patriarhul Daniel, la capela din Parlament

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, liderii PNL și PSD, s-au fotografiat alături de patriarhul Daniel și au publicat aceste poze pe conturile lor de...

Securizează fiecare încăpere cu priza cu întrerupător aplicată, de la sercomelectric.ro

Nu doar sistemele de securitate sporesc siguranța unei clădiri, ci și sistemul electric este cel care face diferența. Este bine ca acesta să fie...
Ultima oră
Pe aceeași temă