20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialDeputații au aprobat arestarea deputatului PMP Adrian Gurzău, după ce au respins...

Deputații au aprobat arestarea deputatului PMP Adrian Gurzău, după ce au respins cererea de reținere înaintată de DNA. Procurorii îl acuză pe finul Elenei Udrea că a comis infracțiunea de trafic de influență. Adrian Gurzău contestă votul

UPDATE 16.24: Deputatul Adrian Gurzău contestă votul din plen, după ce Camera Deputaților a admis cererea DNA pentru arestarea preventivă, informează Digi24.

15,30: Camera Deputaților a acceptat, marți, cererea DNA pentru arestarea deputatului PMP Adrian Gurzău.

Solicitarea DNA privind arestarea a obținut 124 de voturi pentru și 114 voturi împotrivă. 

UPDATE 14,30: Camera Deputaților a respins, marți, cererea DNA pentru reținerea deputatului Adrian Gurzău. În favoarea acestei cereri a DNA au votat 136 de deputați, dar numărul minim de voturi necesar pentru această solicitare era de 140.

—————————————

Deputații urmează să voteze marți în plen asupra cererii DNA de reținere și arestare preventivă pe numele deputatului PMP Adrian Gurzău, finul Elenei Udrea, acuzat de trafic de influență. Va fi un vot secret cu bile pentru fiecare cerere. Deputații juriști au dat luni aviz favorabil cererii procurorilor anticorupție.  

Avizul este consultativ, însă obligatoriu procedural. "Există în momentul de față un dosar pe rolul instanței. Prin votul colegilor nu se poate împiedică actul de justiție", a spus Gurzău întrebat la ce se așteaptă de la votul deputaților de marți din plen.

Adrian Gurzău este vizat în dosarul în care au fost reținuți Angela Toncescu, fost președinte al Consiliului de Administrație al S.C Carpatica Asig, și Dan Hosu, soțul fostului procuror șef interimar al DIICOT.  

Procurorii susțin că, în perioadă 8 aprilie 2015 1 noiembrie 2015, Angela Toncescu, membru și începând cu data de 2 iulie 2015, președinte al Consiliului de Administrație al S.C. CARPATICA ASIG SA, i-ar fi promis deputatului Adrian Gurzău, "administrator în fapt al unei firme, care a și acceptat promisiunea, întocmirea unui contract de prestări servicii între firmă respectivă, în calitate de prestator și S.C. CARPATICA ASIG SA, în calitate de beneficiar". Potrivit DNA, contractul ar fi fost încheiat în data de 2 noiembrie 2015, la solicitarea și în complicitate cu Angela Toncescu. 
 Obiectul contractului îl constituia furnizarea, de către firmă controlată de deputat, a unor servicii specializate de "relații clienți, info-line, contact center vânzare și marketing", pe o durată minima de 5 ani.  

Valoarea contractului pentru primele trei luni (perioadă pilot test) a fost stabilită la sumă de 10.000 de euro + TVA, plătită de S.C. CARPATICA ASIG SA lunar, urmând că pentru următoarele 60 de luni, valoarea contractului să fie de 4.000 de euro+TVA, pe fiecare luna. 

Valoarea totală a contractului pe perioadă preconizată este de 270.000 de euro+TVA, susțin procurorii anticorupție.  

"Contractul încheiat a fost păgubos pentru CARPATICA ASIG SA, în contextul în care, la momentul încheierii, societatea de asigurări avea un departament compus din patru angajați ai societății, care desfășurau activități similare, la costuri mult mai scăzute", notează DNA. 

În același dosar, procurorii anticorupție au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a Angelei Toncescu, a lui Dan Hosu și a lui Ion-Sorin Tatu. Cei trei urmeza să fie prezentați, în cursul zilei de marți, la Înaltă Curte de Casație și Justiție cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 
  

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

EXCLUSIV. Decizia lui Nicușor Dan de a elimina linia STB 336, fiasco în trafic. Locuitorii din Militari, rămași fără autobuz care să-i ducă la...

Locuitorii din cartierul bucureștean Militari au rămas fără singurul autobuz care îi transporta până în fața Spitalului Universitar. Decizia lui Nicușor Dan de a...

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...
Ultima oră
Pe aceeași temă