14 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialDeputatul Adăscăliţei, cercetat sub control judiciar de procurorii DNA

Deputatul Adăscăliţei, cercetat sub control judiciar de procurorii DNA

Deputatul Constantin Adăscăliţei este cercetat de procurorii anticorupţie, sub control judiciar, pentru efectuare de acte de comerţ incompatibile cu funcţia, informează Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Procurorii DNA Iaşi au dispus, vineri, punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe timp de 60 de zile faţă de Adăscăliţei, deputat şi administrator al mai multor firme la data faptelor.

Actualul deputat PSD de Iaşi este acuzat de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale, în formă continuată (15 acte materiale), şi folosirea cu rea-credinţă a bunurilor sau a creditului firmei.

Potrivit anchetatorilor, în perioada august – decembrie 2014, în contextul în care una dintre firmele controlate de Adăscăliţei făcea obiectul unui proces civil, acesta a contactat mai mulţi reprezentanţi ai beneficiarilor unor contracte de prestări servicii, pentru a negocia încheierea acestor acorduri cu o altă firmă administrată, în fapt, tot de inculpat.

De asemenea, obiectul negocierii l-a constituit şi facturarea şi achitarea, în numerar, către Adăscăliţei sau către persoane apropiate acestuia, a datoriilor pe care diverşi beneficiari le aveau faţă de firma în litigiu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Mii de persoane protestează împotriva lui Vitkor Orban din Ungaria

Mii de maghiari au protestat împotriva premierului naționalist Viktor Orban, în cadrul unui miting organizat cu câteva săptămâni înainte de alegerile europarlamentare și locale...

VIDEO. Mesajul transmis de Papa Francisc credincioşilor care sărbătoresc Paştele

Într-un mesaj plin de speranță și încredere, Papa Francisc a transmis un apel puternic la bucurie și pace pentru credincioșii care sărbătoresc Paștele în...

Firma care a produs fregatele României revine la București într-un moment critic pentru Forțele Navale Române

Firma BAE Systems din Marea Britanie, cea care a produs fregatele Regele Ferdinand și Regina Maria, își anunță prezența la salonul BSDA 2024 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă