15.9 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialDeputatul Claudiu Manda i-a cerut unui om de afaceri să o sponsorizeze...

Deputatul Claudiu Manda i-a cerut unui om de afaceri să o sponsorizeze pe Olguța Vasilescu

Deputatul Claudiu Manda i-a fi cerut unui om de afaceri să o sponsorizeze în campania electorală pe primărița din Craiova, Lia Olguța Vasilescu, arestată la domiciliu, și i-a promis că va primi ”înzecit” înapoi, conform unor documente aflate la Tribunalul București. Manda a negat, spunând că ”este pentru prima dată când aude despre aşa ceva” și că nu a avut nici o implicare. 

Specialiștii consultați de Rl au arătat că, cel mai probabil, o simplă relatare a unui denunțător a unui eveniment în care apare și deputatul respectiv nu era suficientă pentru a fi audiat ca martor sau pentru a se începe urmărirea penală. În cazul Liei Olgața Vasilescu, există întregul circuit al banilor, pe obiecte și evenimente, care i-au folosit inculpatei spre a fi aleasă primar în 2012. 

În aceleași documente, se arată și că la o petrecere dată de Olguța Vasilescu în același scop, în care a fost abordat și respectivul om de afaceri de către Manda, a participat și fostul șef al Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa. 

Astfel, în perioada în care Olguța Vasilescu și-a lansat candidatura, cu un concert susținut de Goran Bregovic, în mai 2012, viitoarea primăriță a organizat o masă la un restaurant, unde deputatul Manda l-a abordat pe un om de afaceri, căruia i-a cerut ”să o ajute cu bani pe Vasilescu Lia Olguţa pentru campania electorală, afirmând că pe lângă influenţa politică pe care cei doi o au, (…) va primi „înzecit”, cu referire la perspectiva avantajelor aferente favorizării unor activităţi comerciale”, conform documentelor. 

Citește și: Primărița Craiovei, Olguța Vasilescu, cercetată în arest la domiciliu. De la cine a pretins primărița mită

În total, Vasilescu a cerut sponsorizare omului de afaceri: brichete personalizate, pungi personalizate, căni personalizate, odorizante, tricouri personalizate – în valoare de 44.241,96 euro.

Joi, Vasilescu a fost plasarea în arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzată că şi-a folosit influenţa ca vicepreşedinte al PSD Dolj pentru a obţine sponsorizări de la oameni de afaceri pentru campania electorală din 2012 şi că a primit apoi mită în calitate de primar.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă