30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialDeputatul Kerekes Karoly, doi ani de închisoare cu suspendare pentru conflict de...

Deputatul Kerekes Karoly, doi ani de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese

Deputatul Kerekes Karoly (UDMR) a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru conflict de interese, după ce şi-a angajat soţia şi fiul la biroul parlamentar. Decizia nefiind definitivă şi poate fi contestată la Completul de cinci judecători al instanţei supreme.

Deputatul UDMR Kerekes Karoly a fost trimis în judecată în ianuarie. Procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie arătau, în rechizitoriu, că în perioada 3 octombrie 2006 – 18 mai 2009, deputatul Kerekes Karoly a propus angajarea, la biroul lui parlamentar, a fiului său, a avizat cele două contracte individuale de muncă încheiate cu acesta şi a încheiat trei contracte civile de prestări servicii cu soţia sa şi cu fiul său.

Soţia şi fiul lui Kerekes Karoly ar fi realizat, în baza acestor contracte, un folos material în cuantum total de 56.663 de lei, sume plătite din bugetul Camerei Deputaţilor, au precizat procurorii, în actul de sesizare a instanţei.

În septembrie 2011, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul instanţei supreme în cazul deputatul Karoly Kerekes, arătând că a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă privind angajarea fiului său, Szilard Kerekes, în perioada 2006 – 2010, şi a soţiei sale, Ildiko Susana Kerekes, în perioada 2004 – 2009, în cadrul Biroului Parlamentar deţinut în Circumscripţia electorală nr. 28 Mureş.

ANI preciza atunci că beneficiul obţinut în perioada 2004 – 2010 de soţia şi fiul lui Kerekes Karoly ar fi fost de 99.083 de lei (aproximativ 23.000 de euro).

Cele mai citite

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...

Tu cum îți crești șansele de câștig la păcănele? TOP 5 sfaturi pentru a NU te baza doar pe noroc!

Lumina orbitoare a reflectoarelor, sunetul amețitor al clopoțeilor și senzația inimii care pulsează odată cu rotirea tamburului. Păcănelele online reușesc să ne captiveze cu...

Azi încep depunerile de candidaturi pentru alegerile locale

Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de astăzi până pe 30 aprilie, ora 23:59, să depună...
Ultima oră
Pe aceeași temă