19.1 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialDeputatul Lucian Ciubotaru și un medic legist, trimiși în judecată pentru trafic...

Deputatul Lucian Ciubotaru și un medic legist, trimiși în judecată pentru trafic de influență

Deputatul Lucian Manuel Ciubotaru și Marcel Bădără, medic legist în cadrul SML Bacău, au fost trimiși în judecată, sub control judiciar pe cauțiune, pentru trafic de influență, informează DNA. 

Politicianul l-ar fi rugat pe medicul legist să intervină într-un dosar în care un coleg de partid de al său era cercetat pentru conducere sub influența alcoolului. Legistul a acceptat să-l ajute contra sumei de 1.000 de euro.

Potrivit rechizitoriului procurorilor DNA, ”la data de 15 februarie 2016, inculpatul Ciubotaru Lucian, deputat în Parlamentul României, la solicitarea unui coleg de partid, a luat legătura cu medicul legist Bădără Marcel și i-a solicitat acestuia să intervină pe lângă angajați ai Serviciului de Medicină Legală Bacău pentru ca aceștia să consemneze pe un buletin de analiză toxicologică a alcoolemiei, valori situate sub 0,80 g/l alcool pur în sânge, lucru cu care legistul a fost de acord”.

Anchetatorii mai arată că buletinul de analize respectiv îl privea pe un prieten al colegului de partid din care făcea parte și Ciubotaru Lucian. La data de 12/13 februarie 2016, persoana respectivă fusese oprită în trafic de organele de poliție și testată cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0.52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pentru a fi emis acel buletin, în condițiile arătate mai sus, inculpatul Bădără Marcel a pretins suma de 1.000 euro, afirmând că aceasta va fi remisă către doi angajați ai Serviciului de Medicină Legală Bacău, primind în aceeași zi, prin intermediul inculpatului Ciubotaru Lucian, suma de 4.500 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu propunere de a se menține măsurile preventive dispuse în cauză. 

Cele mai citite

Defecțiune la metrou, ce afectează intervalul de timp la care sosesc trenurile

Circulaţia trenurilor de metrou pe Magistrala 2 Berceni - Tudor Arghezi se desfăşoară momentan la un interval de 6 minute, din cauza unor defecţiuni...

Stația STB Drumul Mătăsii funcționează pe alt amplasament

Stația de autobuz „Drumul Mătăsii” funcționează pe alt amplasament, anunță Societatea de Transport București (STB). “Începând de astăzi, 21.05.2024, de la ora 11:00, stația de...

Incendiul izbucnit la o clădire dezafectată de pe Șoseaua Ștefan cel Mare din București a fost lichidat

Incendiul izbucnit luni seară la o clădire dezafectată de pe Şoseaua Ştefan cel Mare din Capitală a fost stins de pompierii sosiţi la faţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă