12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Deputatul Marko Attila poate fi arestat. Scandal pe voturile pentru arestarea...

UPDATE. Deputatul Marko Attila poate fi arestat. Scandal pe voturile pentru arestarea lui Cătălin Teodorescu. Teodorescu NU va fi arestat. Cei doi deputați sunt cercetați în dosarul despăgubirilor

UPDATE 14.25: Numărul voturilor date pentru cererea DNA de arestare a lui Cătălin Teodorescu nu corespunde cu prezența în sală, conform B1 TV. Prin urmare, Cătălin Teodorescu NU poate fi arestat.

UPDATE 14.00: Camera Deputaţilor a aprobat, miercuri, și cererea privind încuviinţarea arestării preventive a deputatului Cătălin Teodorescu, acuzat de abuz în serviciu în dosarul despăgubirilor, conform Mediafax.

Marți, Comisia Juridică a dat aviz pozitiv pentru arestarea deputatului Cătălin Ștefănescu.

Potrivit unor surse din comisia de numărare a voturilor, în favoarea solicitării au fost exprimate 151 de voturi.

Votul a fost secret, cu bile.

Anunţul oficial privind rezultatul votului urmează să fie făcut în plenul Camerei Deputaţilor.

Deputații au votat în favoarea încuviințării cererii de arestare a procurorilor DNA pentru Marko Attila. 171 de deputați au votat ”pentru”, iar 111, ”împotrivă”. 

Marko Attila, nepotul lui Marko Bela, este acuzat de abuz în serviciu în dosarul despăgubirilor, în care este cercetată și fosta șefă a DIICOT, Alina Bica. El a făcut parte, în 2011, din Comisia pentru Stabilirea Despăgubirilor, din cadrul ANRP.

Marko Attila și ceilalți membri ai Comisiei au aprobat raportul de evaluare pentru un teren ce ar fi aparţinut omului de afaceri Gheorghe Stelian, care a cerut despăgubiri pentru 13 hectare pe care le-ar fi deținut în Parcul Plumbuita din București.

Raportul, făcut de evaluatorul Emil Nuţiu, a stabilit preţul terenului la 377 de milioane de lei, deşi în realitate acesta nu valora mai mult de 114 milioane de lei, susţine DNA. 

Citește și: Aviz favorabil al Comisiei Juridice doar pentru arestarea deputatului Cătălin Teodorescu, NU și pentru deputatul Marko Attila

Deputatul UDMR susţine că este nevinovat şi că nu are nici o legătură cu acest caz, singura sa vină fiind că a făcut parte dintr-o comisie.

Citește și: VIDEO. Alina Bica, fostul şef al DIICOT, rămâne în arest preventiv

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă