13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialDeputatul PDL Alin Trăşculescu, ACUZAT că a cerut 150.000 de euro...

Deputatul PDL Alin Trăşculescu, ACUZAT că a cerut 150.000 de euro MITĂ, pentru a interveni la Guvern

Deputatul PDL Alin Trăşculescu a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie în timp ce primea 50.000 de lei din partea unui om de afaceri sub formă de mită. Parlamentarul, care este şi preşedinte al filialei locale a PDL Vrancea, a fost reţinut pentru 24 de ore pentru acuzaţiile de trafic de influenţă, instigare la fals şi instigare la infracţiunea de spălare a banilor. Procurorii au cerut deja Camerei Deputaţilor aviz pentru arestarea preventivă a deputatului, deoarece Alin Trăşculescu ar fi cerut, printr-un intermediar, 50.000 de euro din partea unui om de afaceri local ca acesta să obţină contracte cu statul. Ulterior, pretenţiile deputatului au crescut până la 150.000 de euro. “Alin Trăşculescu a lăsat să se înţeleagă că are influenţă asupra autorităţilor locale din Vrancea, pentru a-i determina să solicite realizarea unor obiective de investiţii în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI), asupra funcţionarilor din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, precum şi asupra reprezentanţilor unei societăţi comerciale, pentru a-i determina să deruleze o relaţie contractuală”, au descoperit procurorii DNA.

 

Doi ani de falsuri

Din banii pretinşi, la Alin Trăşculescu ar fi ajuns, printr-un intermediar, în mai multe tranşe, suma totală de 100.000 de euro. “Pentru a crea aparenţa de legalitate a primirii acestor sume de bani, intermediarul, în perioada noiembrie 2010 – noiembrie 2012, a falsificat mai multe contracte comerciale, aceste înscrisuri fiind folosite pentru efectuarea plăţilor şi justificarea acestora în evidenţele contabile ale celor două societăţi comerciale”, se arată într-un comunicat al DNA.
Avocatul deputatului susţine însă că acesta nu şi-a însuşit bani. “Deputatul se consideră vinovat, nu a pus mâna pe bani“, a menţionat apărătorul, care a adăugat că a depus o plângere împotriva ordonanţei procurorilor prin care Alin Trăşculescu a fost reţinut. “Este nejustificată măsura luată, plângerea noastră trebuie soluţionată de urgenţă”, a afirmat avocatul.
Pe de altă parte, preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea a anunţat că cererea procurorilor privind ridicarea imunităţii politicianului va fi analizată în cursul acestei săptămâni. Parlamentarii PDL au anunţat că vor vota pentru ca procurorii să-şi poată continua demersurile legale, după cum a anunţat preşedintele PDL, Vasile Blaga. “Situaţia este regretabilă, dar cei care au greşit trebuie să plătească. Deputaţii PDL vor fi în sală şi vor vota pentru ca justiţia să-şi facă treaba“, a declarat Vasile Blaga, într-o intervenţie la Realitatea TV. Întrebat dacă acest incident este “o pată” pentru democrat-liberali, liderul PDL a răspuns: “Da, ne doare, ne afectează în campanie, dar cei care au greşit trebuie să plătească, iar justiţia să îşi facă treaba”.

Reţinut la finalul primului mandat de deputat

Alin Trăşculescu este la primul mandat ca deputat, anterior fiind director al Registrului Auto Român sucursala Vrancea. Pentru câteva luni a fost şi viceprimar în Focşani, iar în 2008 şi anul acesta a candidat pentru Primăria aceluiaşi oraş, fiind de fiecare dată învins.

Cele mai citite

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Liderul ATP a rămas fără antrenor. Djokovic l-a concediat pe Goran Ivanisevic

După începutul dezamăgitor de sezon, în care nu a reușit să cucerească niciun titlu, tenismenul sârb Novak Djokovic a luat o decizie radicală și...
Ultima oră
Pe aceeași temă