13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialDeputatul PNL Ion Ochi riscă arestarea. Și-a finanțat campania electorală cu bani...

Deputatul PNL Ion Ochi riscă arestarea. Și-a finanțat campania electorală cu bani publici furați

Ion Ochi a reușit să câștige alegerile și să ajungă în Camera Deputaților cu banii Consiliului Județean Brașov pe care, în calitate de vicepreședinte al consiliului, i-a deturnat spre campaniile electorale din 2012, susține DNA, în referatul prin care cere deputaților aviz pentru reținerea și arestarea acestuia.

Banii au fost deturnați prima dată pentru ca să fie ales un anumit primar ( finul Șerban Todorică Constantin – PSD apoi PDL)  în circumscripția electorală unde candida Ochi ( comuna Prejmer, județul Brașov) , pentru ca apoi, din calitatea de primar, acesta să-l ajute să câștige alegerile parlamentare.

Deturnarea a fost făcută prin lucrări fictive de drumuri județene. Complicele lui Ioan Ochi i-a fost chiar șeful  său de atunci, președintele CJ Brașov, Aristotel Căncescu, arestat preventiv în alt dosar.

Căncescu i-a dat voie să semneze ( si-a delegat atribuțiile de președinte CJ) pentru lucrări ilegale, după cum rezultă din interceptări.

Citește și: INTERCEPTĂRI. Cum a asfaltat deputatul Ion Ochi comuna unde finul lui era primar ca să câștige alegerile parlamentare. Căncescu, despre Ochi: ”Dacă vrea să semneze o ilegalitate, s-o semneze”

Cum se fură bani publici pentru campanii electorale

Potrivit referatului DNA, „într-o convorbire telefonică purtată în data de 13.03.2012 de Căncescu Aristotel Adrian , președinte CJ Brașov cu Chiriac Viorel , primul afirmă ”dacă face o ilegalitate (n.n. Ochi Ion) o face el cu mâna lui, n-are decât s-o facă”.

Același lucru rezultă și din convorbirea din aceeași dată purtată de Căncescu Aristotel și Niță Constantin (”Costică”)  – parlamentar, președinte de partid, filiala județeană Brașov:

Căncescu Aristotel: Hai să-ţi spun…hai să-ţi spun un lucru, Ochi  a fost dimineaţă la mine, foarte tensionat şi nervos, cu ton foarte ridicat şi cu…inclusiv cu ameninţări că el face, că pleacă, că mai ia cinci primari, că…Ascultă, Costică ! Io, io ştii ce vreau pentru că oricum ce-i acolo nu este cuşăr, să ştii, nu e cuşăr ! Eu vreau să îi fac lui împuternicire să semneze el, dacă vrea să semneze o ilegalitate s-o semneze !

Niță Constantin: Nu, nu dragul meu, nu dăm niciun ban acolo, deci aia te rog eu o dai la partid şi noi la partid o discutăm. Eu i-am spus foarte clar că banii pe acel tronson se dă la viitorul primar, nu ştiu că nu acum n-o să suporte comunitatea din Prejmer pentru că e un idiot, dar nici nu vreau acuma să-i dau lu’ ăla bani să iasă el în faţă să arate că a făcut drumu’.

Repararea drumului se făcea pentru ca Șerban Todorică Constantin,  finul lui Ioan Ochi, să capteze bunăvoința electoratului comunei Prejmer-Brașov pentru a-l alege primar. Însă, cum Șerban Totodică dezertase de la PSD la PDL, parlamentarul PSD Constantin Niță făcea, la rându-i , presiuni pentru a NU se repara acel drum județean., după cum rezultă din interceptarea de mai sus.

 Cu alte cuvinte, lucrările se făceau în funcţie de interese politice şi personale, iar alegătorii erau doar prostiţi de către candidat sau de către candidaţi că li se face drum, însă, în realitate aceşti candidaţi se poziţionau politic şi îşi asigurau profituri materiale!

Ioan Ochi făcea presiuni pentru realizarea drumului, interesul său fiind să îl ajute pe primarul Șerban Todorică, deoarece, la rândul său, primarul îl ajuta apoi în campania pentru parlamentare.

Solicitarea DNA prentru arestarea deputatului Ioan Ochi va fi analizată în comisia juridică a Camerei Deputaților, unde votul e consultativ. Apoi, solicitarea DNA va fi votată de plenul camerei, decizia de arestare preventivă luându-se cu majoritate simplă.

Cele mai citite

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...
Ultima oră
Pe aceeași temă