10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE: Șeful Poliției Rutiere Teleorman, "fabrică" de permise auto. Primea țuică, bani,...

UPDATE: Șeful Poliției Rutiere Teleorman, “fabrică” de permise auto. Primea țuică, bani, alimente

UPDATE 21.07: Procurorii anticorupție l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere din IPJ Teleorman, Dănuț Dobre, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență (10 infracțiuni), luare de mită (4 infracțiuni), complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, complicitate la infracțiunea de favorizarea făptuitorului (2 infracțiuni). 

UPDATE 18.50: Procurorul Ovidiu Carmen Toma de la Parchetul Tribunalului Teleorman a fost REȚINUT de procurorii anticorupție.

Citește și: Procurorul Ovidiu Toma, REȚINUT în dosarul șefului Poliției Rutiere Teleorman

El riscă să ajungă la pușcărie pentru că a închis un dosar de accident de circulație pentru ca nepotul său să primească un carnet de conducere.

Aceeași soartă o poate avea și șeful Poliției Rutiere Teleorman, Dan DOBRE, care a făcut comerț cu permise de conducere.

În perioada iunie – august 2015, DOBRE DĂNUŢ, șeful Poliției Rutiere Teleorman,  a intervenit pe lângă numitul TOMA CARMEN OVIDIU, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, solicitându-i acestuia să dispună o soluţie de  clasare . După soluţionarea favorabilă prin clasare,  în contrapartidă, numitul DOBRE DĂNUŢ şi-a traficat influenţa asupra unui agent de poliţie în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, Compartimentul Regim Permise Conducere şi Examinări, din cadrul Prefecturii Judeţului Teleorman, cu scopul ca acesta din urmă să-l declare admis la proba practică pe unul dintre candidaţi, nepot al numitului TOMA CARMEN OVIDIU, care a susţinut examenul şi a obţinut permisul de conducere categoria „B”, în septembrie  2015″ se precizează în referatul DNA.

Procurorii DNA au început urmărirea penală față de  DOBRE DĂNUŢ, comisar de poliţie, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere din cadrul I.P.J. Teleorman pentru  trafic de influenţă și luare de mită, iar față de  TOMA CARMEN OVIDIU, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, pentru luare de mită. 

Miercuri, anchetatorii au făcut mai multe percheziții la Parchetul Tribunalului Teleorman, la Poliția Rutieră teleorman, la domiciliile comisarului Dănuț Dobre și a procurorului Ovidiu Carmen Toma, în alte locații.

Cum se vând permise auto și se scăpa de amenzi în Teleorman

La nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Teleorman – Serviciul Poliţiei Rutiere, precum şi la nivelul Serviciului Public Comunitar Regim Permise Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, Compartimentul Regim Permise Conducere şi Examinări, din cadrul Prefecturii Judeţului Teleorman, au fost identificaţi mai mulţi ofiţeri şi agenţi de poliţie care desfăşoară activităţi infracţionale  în legătură cu obţinerea frauduloasă, contra unor sume de bani, a permiselor de conducere, precum şi în legătură cu intervenţii exercitate la nivelul unor ofiţeri şi agenţi de poliţie (agenţi constatatori), din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere, prin aplicarea unor sancţiuni mai blânde persoanelor contraveniente, conducători auto, în schimbul obţinerii  de bani sau bunuri necuvenite.

* În iulie 2015,  DOBRE DĂNUŢ, comisar de poliţie, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere din cadrul I.P.J. Teleorman, a intervenit pe lângă  agentul de poliţie( …) din cadrul I.P.J. Teleorman – Serviciul Poliţiei Rutiere, în vederea aplicării unei sancţiuni contravenţionale mai blânde (trei puncte penalizare) unui conducător auto , care conducea un autoturism pe raza localităţii Alexandria, fiind depistat având o viteză de deplasare cu peste 21-30 km/oră, în raport cu limita legală admisă.

                În urma acestei intervenţii,  beneficiarul s-a întâlnit cu numitul DOBRE DĂNUŢ, oferindu-i cu titlu de mită, produse alimentare perisabile.

Taxa de protecție

* În iulie 2015,  DOBRE DĂNUŢ a pretins şi primit în biroul acestuia din cadrul sediului Serviciului Poliţiei Rutiere, din municipiul Alexandria, o sumă de bani, în schimbul „protecţiei” pe care DOBRE DĂNUŢ s-a angajat să i-o asigure unei persoane  în cazul comiterii unor abateri la regulile de circulaţie.            

* În  iulie 2015, DOBRE DĂNUŢ i-a promis unei persoane că-şi va trafica influenţa pe lângă agenţi şi ofiţeri din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, Compartimentul Regim Permise Conducere şi Examinări, din cadrul Prefecturii Judeţului Teleorman, pentru ca fiul acestuia să fie declarat „admis” la proba practică a examenului pentru obţinerea carnetului de conducere, cu nerespectarea dispoziţiilor legale.

În schimb persoana în cauză  i-a remis numitului DOBRE DĂNUŢ foloase necuvenite constând în diverse bunuri pe care i le-a adus la domiciliul acestuia    din urmă situat în Comuna Poroschia judeţul Teleorman, printr-un intermediar.

* În  iulie 2015, DOBRE DĂNUŢ şi-a traficat influenţa asupra a doi agenţi de poliţie in cadrul  Serviciului Public Comunitar Regim Permise Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, Compartimentul Regim Permise Conducere şi Examinări, in favoarea fiului unui apropiat  urmare intervenţiei acela a obţinut permisul de conducere categoria „B”.

* În  iulie 2015, DOBRE DĂNUŢ a primit în biroul profesional al acestuia din cadrul sediului Serviciului Poliţiei Rutiere, situat pe strada Carpaţi nr.7-9, din municipiul Alexandria, foloase necuvenite,, constând în 2 litri de ţuică şi o sumă de bani, în schimbul promisiunii îşi va trafica influenţa pe lângă agenţi şi ofiţeri de poliţie din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, în vederea declarării „admis” a cumpărătorului de influenţă la proba practică pentru obţinerea permisului de conducere categoriile „C” şi „E”. În august 2015, “beneficiarul”   a fost declarat „admis” la proba practică şi a obţinut permisul de conducere categoriile „C” şi „E”.

======

UPDATE

Procurorii DNA fac percheziții în birul procurorului Ovidiu Toma de la Parchetul Tribunalului Teleorman, suspectat de trafic de influență. Procurorul va fi dus la sediul DNA din București pentru audieri. Dacă nu va colabora cu anchetatorii, riscă reținerea.

În acest dosare este vizat și șeful Poliției Rutiere Teleorman, Dan Dobre, care ajunge și el la audieri. DNA destructurează o rețea  de obținere frauduloasă a permiselor de conducere.

Procurorii DNA efectuează, miercuri dimineața, 11 percheziții, în județul Teleorman, din care trei sunt sediile unor instituții publice, printre care Poliția Rutieră Teleorman și o unitate de Parchet, iar restul la sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

Un procuror, șeful Poliției Rutiere, subordonați ai acestuia sunt vizați, potrivit unor surse judiciare, iar cercetările se referă la fapte de corupție în legătură cu obținerea frauduloasă a permiselor de conducere. La finalul perchezițiilor, persoanele suspecte vor fi aduse la DNA central pentru audieri.

Potrivit unor surse judiciare, au loc pecheziții și la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Teleorman.

La descinderi participă și membri ai Serviciului Român de Informații și din ai Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

 

Cele mai citite

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...
Ultima oră
Pe aceeași temă