19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialRETROCEDĂRI pentru... handicapat. Horia Simu, REȚINUT în dosarul lui Dorin COCOȘ. Prejudiciu:...

RETROCEDĂRI pentru… handicapat. Horia Simu, REȚINUT în dosarul lui Dorin COCOȘ. Prejudiciu: 55 de milioane de euro!

UPDATE: În dosarul în care este urmărit penal Horia Simu au mai fost puși sub urmărire penală și Ingrid Zaarour, Theodor Cătălin Nicolescu, Remus Mihnea Iuoraș și Ionel Mihaela Nicolescu, președinte, vicepreședinte respectiv membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, la data faptei, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul,

De asemenea, și Alexandru Florin Hanu, expert evaluator, este urmărit penal pentru complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul.

====

UPDATE 0.30

Horia Simu a fost REȚINUT pentru obținerea ilegală a unor despăgubiri de la ANRP de peste 55 de milioane de euro în baza unor acte false. Este o continuare a dosarului în care a fost arestat Dorin COCOȘ.

SIMU va fi prezentat instanței de judecată pentru mandat de arestare preventivă.

​=====

UPDATE: Omul de afaceri Horia Simu va fi adus, joi noapte, la sediul central al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru audieri.

Procurorii DNA au percheziționat, joi, timp de peste 12 ore locuinţa omului de afaceri Horia Simu, într-un dosar privind retrocedarea ilegală a unui imobil din Bucureşti, prin care s-a produs un prejudiciu de peste 55 de milioane de euro.

———-

DNA central face percheziții acasă la omul de afaceri Horia SIMU în dosarul de despăgubiri pentru ce nu se putea  retroceda  în  natură, dosar în care a fost arestat DORIN COCOȘ.

Pentru a urgenta plata despăgubirilor în valoare de peste 55 de milioane de euro, HORIA SIMU a făcut rost de acte medicale false.

În cursul dimineții, procurorii anticorupție  ar fi găsit acasă la SIMU peste 100 de tablouri, semnate de autori români celebri, pietre prețioase ( posibil, diamante) , bijuterii, bani. La ora 12.00 perchezițiile NU erau finalizate.

SIMU a cumpărat drepturi litigioase.

====

SIMU HORIA este suspectat de complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul.

Începând cu anul 2006 şi până la data de 15.01.2008, Horia SIMU a sprijinit şi înlesnit nerespectarea prevederilor legale de către preşedintele, vicepreşedintele şi membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP, instituție înființată de fostul premier Călin Popescu Tăriceanu.

SIMU a depus acte false la dosarul de despăgubire nr. 38386/CC/2007 şi, anterior, la emiterea Dispoziţiei Primarului General al municipiului Bucureşti nr. 8427 din 09.07.2007.

Între actele false depuse s-ar afla  avizul de legalitate a Instituţiei Prefectului Municipiului Bucureşti din 07.09.2007, mai multe alte  înscrisuri (adeverinţa medicală nr. 295/321/14.03.2007 şi o alta fără număr din 15.01.2008, expertiza extra judiciară întocmită de expertul DUMITRESCU ZIZI cu nr. 12/2006, prin care s-a justificat necorespunzător realităţii o stare de sănătate precară şi o identificare greşită a terenului în scopul acreditării ideii de imposibilitate de restituire în natură şi de urgenţă în soluţionarea dosarului).

Aceste documente false , împreună cu acceptul său dat supraevaluării făcute de evaluatorul Florin Alexandru HANU, au asigurat un cadru aparent legal procedurii de despăgubire  si anume aprobarea de către Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor a raportului de evaluare, întocmit în condiţii nelegale.

Prejudiciul produs bugetului de stat este de 55.144.265 euro, respectiv 200.658.951 lei, sumă de care SIMU HORIA a beneficiat în mod necuvenit.

Funcționari implicați

In afară de evaluatorul HANU ALEXANDRU FLORIN, de expertul Zizi DUMITRESCU, de șefii Comisiei de evaluare a despăgubirilor,  au fost implicați si funcționari de la Primăria Capitalei. 

  La data de 18.05.2005, COJOCARU MIHAELA a solicitat Primăriei Municipiului Bucureşti emiterea unei dispoziţii de retrocedare, în echivalent la nivelul sumei de 244.928.107.524 lei (vechi) sub formă de titluri de valoare nominală folosite în procesul de privatizare, a imobilului compus din 97.516 mp teren şi clădirea având parter şi două etaje, garaj şi magazie, situat în Bucureşti, strada Virtuţii şi strada Fabricii, astfel cum este identificat în planul anexat raportului de expertiză întocmit de expertul DUMITRESCU ZIZI, efectuat în cauza ce a format obiectul dosarului civil nr. 7821/2001 înregistrat la Tribunalul Municipiului Bucureşti – Secţia a III-a Civilă.

Cererea de emitere a acestei dispoziţii de retrocedare, în echivalent a imobilului s-a întemeiat pe sentinţa civilă nr. 3060 din 04.06.2004 pronunţată de Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti în dosarul nr. 2551/2004, definitivă şi executorie, pe care solicitanta a anexat-o cererii sale. Acest drept litigios a fost preluat și "executat" de HORIA SIMU, cu ajutorul unor înalți funcționari publici.    

 

Cele mai citite

Coreea de Nord a trimis o delegație în Iran, pentru discuții economice și militare. Ambele țări avansează în domeniul nuclear

O delegație din Coreea de Nord a plecat de la Phenian spre Iran, unde urmează a fi primită de oficiali de la Teheran. Delegația nord-coreeană...

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...
Ultima oră
Pe aceeași temă