16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Șefii de la IPJ Timiș și primarul din Recaș, REȚINUȚI. Cum...

VIDEO. Șefii de la IPJ Timiș și primarul din Recaș, REȚINUȚI. Cum au încercat să obțină bunăvoința alegătorilor pentru candidatul PONTA

UPDATE, marți, ora 10,30

Reținuții: șefii Poliției Timiș și ai orașului Recaș, ofițeri de poliție,  primarul PSD din Recaș

Probele procurorilor sunt interceptările , actele și probele informatice  ridicate la percheziții, denunțurile, declarațiile unor martori.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reţinerea pentru 24 de ore, începând de la data de 19, respectiv 20 ianuarie 2015, a inculpaţilor:

MUNTEAN PETRU SORIN,  inspector şef al I.P.J. Timiş, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

-BOLBOS FLORIN MIRCEA,  adjunct al inspectorului şef al I.P.J. Timiş, cu atribuţii pe linia de muncă „ rutieră”, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

-CRĂCIUNESCU NICUŞOR MARCEL, şef al Serviciului Politiei Rutiere Timiș, cu privire la săvârşirea a patru infracţiuni de luare de mită,

-PAVEL TEODOR,  primar al oraşului Recaş, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de instigare la uzurparea funcţiei, instigare la hărţuire şi instigare la abuz în serviciu,

-TEMU MARIAN DORINEL,  şef al Poliţiei oraşului Recaş, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

-BERZESCU DORU ADRIAN,  șef al Poliției Locale Recaș, funcționar public aflat în subordinea primarului orașului Recaș, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de uzurparea funcţiei şi hărţuire,

-BLEDEA COSMIN IONUŢ, ofiţer de poliţie, cu privire la săvârşirea infracţiunii de dare de mită,

-GÎRBACI VASILICĂ, ofiţer de poliţie, cu privire la săvârşirea infracţiunii de dare de mită

 

           Inculpaţii urmează să fie prezentaţi marți în fața judecătorului de drepturi și libertăți de la Tribunalului Timiș, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În acest dosar, s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar, pe o durată de 60 zile începând din data de 20.01.2015, până la data de 20.03.2015,  faţă de MILUTINOVICI EUGEN, om de afaceri, cu privire la săvârşirea infracţiunii de instigare la  abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Milutinovici Eugen trebuie să respecte următoarele obligaţii:

    a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;

    b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;

    c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

    d) să nu depăşească limitat teritorială a judeţului Timiș, decât cu încuviinţarea prealabilă a organelor judiciare ;

    e) să nu se apropie  ceilalţi participanţi la comiterea infracţiunii, de martori ori experţi şi să nu comunice cu acestea direct sau indirect, pe nicio cale;

    f) să comunice organului însărcinat cu supravegherea, periodic, informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă;

    g) să nu participe la manifestări sportive sau culturale ori la alte adunări publice;

    h) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme;

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Direcției Generale Anticorupție. Probele procurorilor sunt interceptările , actele și probele informatice  ridicate la percheziții, denunțurile, declarațiile unor martori.

——–

UPDATE. Tot luni seară, procurorii anticorupţie au emis ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore şi pe numele a doi ofiţeri de la Poliţia Rutieră Timiş, Cosmin Bledea şi Vasilică Gârbaci, cei doi fiind acuzaţi de luare de mită pentru că ar fi oferit bani pentru a fi avansaţi în grad.

 

Şi cei doi ofiţeri urmează să fie duşi în arestul Poliţiei Judeţene Timiş.

Toţi cei cinci reţinuţi urmează ca, în cursul zilei de marţi, să fie prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

La ora transmiterii acestei ştiri, procurorii DNA Timişoara îi audiază pe alţi patru poliţişti de la Serviciul Rutier Timiş, aduşi în acest scop luni seară, în faţa procurorilor, totodată fiind în continuare audiat în acest caz şeful Serviciului Circulaţie Rutieră Timiş, Marcel Crăciunescu.

UPDATE. Primarul oraşului Recaş, Teodor Pavel, a fost reţinut, luni seară, pentru 24 de ore, în acelaşi dosar în care au fost reţinuţi şeful IPJ Timiş, Sorin Muntean, şi adjunctul său, Florin Bolbos, aceştia fiind duşi în arestul Poliţiei Judeţene Timiş.

UPDATE. Şeful IPJ Timiş, Sorin Muntean și adjunctul IPJ Timiș, Florin Bolbos au fost reținuți, luni seara, de procurorii DNA.

UPDATE. Şeful IPJ Timiş, Sorin Muntean, adjunctul IPJ Timiș, Florin Bolbos, precum și șeful Serviciului Circulație Rutieră Timiș, Marcel Crăciunescu, au fost duşi la audieri, luni după-amiază, începând cu ora 17.00, după ce, în cursul zilei, timp ce aproximativ zece ore, au avut loc percheziţii la mai multe instituţii publice din Timişoara, între care IPJ Timiș şi Serviciul Circulație Rutieră.

De asemenea, la sediul DNA a fost condus și primarul oraşului Recaș, Teodor Pavel (PSD).

Toţi sunt audiaţi într-un dosar care ar viza infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie care ar fi fost comise în perioada 2013 – 2014, cercetările fiind făcute pentru trafic de influenţă, abuz în serviciu şi şantaj.

La intrarea la audieri, toți au declarat, rând pe rând, că nu știu de ce urmează să fie audiați, și nici nu știu pentru ce sunt cercetați.

Procurorii anticorupție efectuează, luni, șapte percheziții la sediul Inspectoratului Județean Timiș, la Primăria Recaș,  în alte locații, într-un dosar de trafic de influență, șantaj, abuz în serviciu, alte infracțiuni de corupție.

Sunt implicați primarul orașului Recaș, Pavel Teodoru,  inspectorul șef al Inspectoratului Județean de Poliție Timiș, comisarul șef Sorin Petru Munteanu, omul de afaceri Gelu Milutinovici, șeful Poliției Rutiere Marcel Crăciunescu, prefectul Eugen Dogariu, potrivit unor surse ale României Libere.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/833072ffc1e41e9957c19f27a1ce992c/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

În fapt  în cadrul activităţilor de serviciu, în perioada 2013-2014,  unor polițiști din cadrul Poliției Recaș li s-a cerut să nu îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu de către unii şefi.

Lucrătorilor din cadrul compartimentului rutier Recaş li s-a interzis efectuarea de controale şi acţiuni pe linie de poliţie rutieră pe drumul comunal 147, drumul judeţean 609 E, precum şi pe străzile din interiorul localităţilor aflate pe raza de competenţă a Poliţiei Oraşului Recaş, motivat de faptul că primarul oraşului Recaş, numitul  Pavel Teodor (PSD) nu doreşte să mai fie sancţionaţi cetăţenii de pe raza teritorială a oraşului Recaş, mai ales în perioada campaniei electorale prezidenţiale, deoarece doreşte să câştige cu 51% în favoarea candidatului Victor Ponta. 

Pavel Teodoru a migrat la PSD în septembrie 2014 și prin aceste măsuri ar fi vrut să-și arate fidelitatea și eficiența față de partidul care l-a primit, spun surse locale.

 
Poliţiştii care nu conformau trebuia să fie mutaţi, schimbaţi, desfiinţată funcţia lor, şi în acest scop au solicitat inclusiv sprijin pe linie politică, apelând la numitul  Milutinovici Gelu, precum la alţii din conducerea prefecturii, chiar și la prefectul Eugen Dogariu.

Perchezițiile au loc la:

-sediul Inspectoratul de Poliție Județean Timiș ; 

– la imobilul situat în sat Ghiroda, județul Timiș, aparţinând  lui Crăciunescu Nicușor-Marcel ( șeful Poliției Rutiere);

la imobilul situat în municipiul Timișoara, aparţinând suspecților Crăciunescu Viorica și Crăciunescu Nicolae ( părinții lui Marcel Constantinescu)

 la imobilul situat în localitatea Recaș, strada Rozelor nr. 16, județul Timiș, aparţinând Poliției Orașului Recaș;

 la imobilul situat în localitatea Recaș, strada Petalelor nr. 2, județul Timiș, aparţinând Poliției Locale Recaș 

– la Primăra orașului Recaș  

-la imobilul situat în comuna Sagu, str. Principală, nr.219, jud. Arad, aparținând IGPR – DIRECȚIA POLIȚIEI RUTIERE – SECȚIA DE POLIȚIE AUTOSTRĂZI – BIROUL DE POLIȚIE AUTOSTRADA A1( DEVA – NADLAC).

Cine sunt anchetații

Sorin Muntean conduce IPJ Timiș din octombrie 2012, când a fost numit de Mircea Dușa, conform publicației locale opiniatimisoarei.ro. Muntean a susținut concursul pentru ocuparea funcției în 2013.

Marcel Crăciunescu se află în fruntea Poliției Rutiere din 2012, iar soția lui, Gabriela Crăciunescu, este consilier județean PSD. Comisarul-șef are o casă în Ghiroda și una în Austria, nu departe de Viena, trei mașini și are datorii la bănci de aproape 100.000 de euro,conform delcarației de avere.

Cele mai citite

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

Revolut anticipează o creștere cu 40% a numărului angajaților, în 2024, și ajunge la 10.000 de salariați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de clienți retail la nivel global, a ajuns la 10.000 de angajați în toată lumea, iar...
Ultima oră
Pe aceeași temă