17.5 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialDescinderi în București, la persoane suspectate că au distribuit opere protejate

Descinderi în București, la persoane suspectate că au distribuit opere protejate

Politiștii efectuează, vineri, zece percheziții în București, la sediile a două firme din domeniul comunicaţiilor electronice şi la persoane suspectate că au distribuit opere protejate, prin două site-uri de tip torrent, relatează Mediafax.

Prejudiciul în acest dosar este de două milioane de lei.

Polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice urmează să ducă la audieri, vineri, trei persoane pe numele cărora au fost emise mandate de aducere.

De asemenea, poliţiştii ridică documente şi fac percheziţii informatice la sediile şi punctele de lucru ale celor două societăţi comerciale şi la locuinţele suspecţilor.

“Din cercetări a reieșit că, în perioada 2009-2014, persoanele bănuite ar fi pus la dispoziţia publicului, contra unor sume de bani, prin intermediul a două site-uri de tip torrent, opere protejate. Din activităţile ilegale aceștia ar fi obținut, până în prezent, aproximativ 2.000.000 de lei, pe care i-ar fi supus procesului de spălare a banilor”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Ancheta, care vizează fapte de spălare de bani proveniți din săvârșirea infracțiunii de punere la dispoziția publicului de opere, fără acordul titularilor, se desfășoară sub supravegherea procurorilor Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

La percheziţii participă și polițiști bucureşteni, acţiunea fiind sprijinită de Serviciul Român de Informaţii.

Cele mai citite

A fost dezvoltat plasticul care se descompune când nu mai e nevoie de el

O echipă de cercetători a dezvoltat un nou tip de plastic biodegradabil, care conține bacterii vii ce declanșează descompunerea materialului, potrivit antena3.ro. Noul plastic care...

Rata inflației scade din nou, în timp ce prețurile continuă să crească

Rata anuală a inflaţiei a coborât în luna aprilie 2024 la 5,9%, de la 6,61% în martie, în condiţiile în care mărfurile alimentare s-au...

Ceremonia de finalizare a studiilor: Tradiții și simboluri ale maturității academice

Momentul absolvirii marchează o etapă definitorie în viața oricărui student, fiind punctul culminant al anilor de studiu și dedicare. Este ziua în care tradiția...
Ultima oră
Pe aceeași temă